Primării DobrogenePROFIL DE CANDIDAT. Mihai Vîlcu (USR): „Calitatea vieții în comuna Ghindărești este...

PROFIL DE CANDIDAT. Mihai Vîlcu (USR): „Calitatea vieții în comuna Ghindărești este foarte scăzută. Ne confruntăm cu lipsa locurilor de muncă și a proiectelor cu finanțare externă”

„Profil de candidat” este o rubrică temporară pe care publicația „Dobrogea Live” o pune la dispoziția candidaților la primăriile orașelor și comunelor din Dobrogea, secțiune unde aceștia se prezintă și răspund întrebărilor noastre. Întrebările adresate sunt aceleași pentru toți candidații, iar răspunsurile nu sunt interpretate editorial.

Mihai Vîlcu (39 de ani) este candidatul USR pentru funcția de primar al comunei Ghindărești, județul Constanța. În prezent, el ocupă funcția de consilier parlamentar în Senatul României. În anul 2021, Mihai Vîlcu a fost subprefect al Județului Constanța, iar în perioada octombrie 2020-matrie 2021 a fost consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Ghindărești.

Este licențiat în Informatică Economică și are finalizat, printre altele, un curs în Administrație Publică Locală.

Dobrogea Live: Care sunt cele mai importante trei proiecte pe care le veți implementa în cazul în care veți reuși să obțineți postul de primar al comunei Ghindărești?

Mihai Vîlcu: Cele mai importante trei proiecte pe care le voi implementa după obținerea postului de primar sunt:

  • Asfaltarea tuturor străzilor rămase neasfaltate și îmbunătățirea rețelei de canalizare.
  • Creșterea calității vieții în comună prin amenajarea unui parc mare, a plajei noastre, a terenului de fotbal, amplasarea unor puncte WI-FI gratuite, capturarea și sterilizarea câinilor comunitari si mutarea lor într-un centru pentru patrupede dar și rezolvarea cu adevărat a nevoile tinerilor din comuna noastră.
  • Contractarea unei firme specializate, cu rezultate, pentru atragerea fondurilor europene.

Care considerați că sunt cele mai mari trei probleme cu care se confruntă în prezent comuna?

  1. Lipsa atragerii de finanțare externă!
  2. Lipsa totală de transparență în actul administrativ și în luarea deciziilor importante pentru comunitate.
  3. Calitatea vieții foarte scăzută și lipsa locurilor de muncă.

Care considerați că sunt principalele calități care vă recomandă pentru funcția de primar al acestei comune?

Studiile absolvite, experiența din mediul privat de afaceri, cea din administrația publică și cursurile de administrație pe care le-am făcut, educația financiară dobândită de-a lungul timpului, înțelegerea mecanismelor de finanțare naționale și internaționale, funcția pe care am ocupat-o la nivel județean si cea pe care o ocup în acest moment, empatia și capacitatea de a forma și menține o echipă.

Care este viziunea dvs. despre funcționarea eficientă aparatului administrației locale?

Sunt tentat să cred că, ca un aparat administrativ să fie performant este nevoie de un cumul de factori, de la profesionalizarea personalului din cadrul administrației locale, la buna colaborare a consilierilor locali, la deschiderea factorilor decidenți către nevoile reale și imediate ale locuitorilor, implicarea și consultarea comunității în luarea de decizii importante și, bineînțeles, la digitizarea primăriei și transparența în achizițiile publice.

Cum veți relaționa cu un Consiliu Local în care, de exemplu, formațiunea politică pe care o reprezentați nu va avea majoritatea voturilor?

Consiliul este format din oameni ai comunității și refuz să cred că vor da un vot împotrivă pentru dezvoltarea comunei și implicit creșterea nivelului de trai al fiecărui cetățean în parte. E ca și cum ar vota împotriva sinelui și al propriului interes. Sunt oameni onești și nu cred că își au locul jocurile politice in Consiliul Local Ghindărești când este vorba de binele comun.

Citește și:

PROFIL DE CANDIDAT. Costel Dumitrașcu (PMP): „Calitatea lucrărilor de infrastructură și curățenia, printre problemele Năvodariului”

PROFIL DE CANDIDAT. Ion Soare (Forța Dreptei): „Doar 10% din populația comunei Cogealac are acces permanent la apă potabilă pe toată perioada anului”

PROFIL DE CANDIDAT. Bogdan Vlădescu (Forța Dreptei): „Peste 60% din comuna Limanu nu are infrastructură rutieră modernizată sau sistem de canalizare funcțional”

PROFIL DE CANDIDAT. Ana Maria Listarf (USR): „Construcțiile haotice și transportul public de coșmar, cele mai mari probleme ale Năvodariului”

PROFIL DE CANDIDAT. Gheorghe Timofei (Patridul Verde): „Năvodari are nevoie de spații verzi, mai ales în zona turistică”

PROFIL DE CANDIDAT. Semiran Abdurefi (USR): „Municipiul Mangalia se confruntă cu lipsa locurilor de muncă. Administrația locală risipește banul public”

PROFIL DE CANDIDAT. Gabriel Salomia (Forța Dreptei): „Trebuie eliminată corupția și hoția din Primăria Corbu”

PROFIL DE CANDIDAT. Cezara Popescu (Alternativa Dreaptă): „Municipiul Constanța se confruntă cu probleme multiple și complexe”

PROFIL DE CANDIDAT. Octavian Motoc (Forța Dreptei): „Municipiul Tulcea are nevoie de un parc industrial, de conservarea patrimoniului arhitectural și reabilitarea străzilor”

PROFIL DE CANDIDAT. Median Caliu (Forța Dreptei): Comuna Ciocârlia poate fi atractivă pentru marii investitori. Se vor crea locuri de muncă, iar tinerii vor rămâne acasă

PROFIL DE CANDIDAT. Tatiana Halit (USR): „Municipiul Tulcea este încă ancorat în trecut, iar modernizarea s-a făcut în pași mici și anapoda”

Doneaza pentru sustinerea DobrogeaLive

Urmărește-ne pe: