Primării DobrogenePROFIL DE CANDIDAT. Costel Dumitrașcu (PMP): „Calitatea lucrărilor de infrastructură și curățenia,...

PROFIL DE CANDIDAT. Costel Dumitrașcu (PMP): „Calitatea lucrărilor de infrastructură și curățenia, printre problemele Năvodariului”

„Profil de candidat” este o rubrică temporară pe care publicația „Dobrogea Live” o pune la dispoziția candidaților la primăriile orașelor și comunelor din Dobrogea, secțiune unde aceștia se prezintă și răspund întrebărilor noastre. Întrebările adresate sunt aceleași pentru toți candidații, iar răspunsurile nu sunt interpretate editorial.

Costel Aurelian Dumitrașcu este candidatul PMP pentru funcția de primar al orașului Năvodari. În 2011, a absolvit Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații, iar ulterior, a urmat studiile la Universitatea „Andrei Șaguna”, Facultatea de Științe Economice, profilul Management.

În 2016, a obținut un master în Finanțarea și Administrarea Afacerilor în Turism și Servicii. Între 2016 și 2020, a activat ca și consilier local, progresând în același timp pe plan profesional în domeniul vânzărilor până la funcția de manager. În 2020, a fost ales viceprimar al orașului Năvodari, iar această responsabilitate a absorbit o mare parte din timpul și energia lui profesională.

Dobrogea Live: Care sunt cele mai importante trei proiecte pe care le veți implementa în cazul în care veți reuși să obțineți postul de primar al orașului Năvodari?

Costel Dumitrașcu: Cele trei proiecte importante pe care le voi face după ce devin primar sunt:

– Mi-am propus să aduc Centrul de Sănătate (Spitalul) în administrarea orașului Năvodari, pentru a debloca activitatea de acolo și pentru a crea mai multe locuri de muncă.

– Voi implementa tehnologie LED pentru tot iluminatul stradal. Tehnologie cu 60% mai eficientă pentru costuri mult mai mici la facturile de energie electrică.

– Voi optimiza toate cheltuielile pe care le are Primăria ca să avem fonduri pentru școli mai bine dotate, locuri de joacă mult mai sigure și mai multe spații verzi.

Care considerați că sunt cele mai mari trei probleme cu care se confruntă în prezent orașul Năvodari?

– Calitatea lucrărilor de infrastructură și curățenie din oraș. Lucru care se va schimba radical în bine atunci când aceste lucrări se vor desfășura sub coordonarea mea. 

– Presiunea apei lasă de dorit în anumite zone ale orașului, la orele de vârf lipsind cu desăvârșire. Voi face toate demersurile necesare ca să se înlocuiască segmentele colmatate de conducte și să se monteze pompe în cartierele unde este acestea sunt necesare.

– Lipsa trotuarelor și rampelor pentru cărucioare în zone intens circulate generează multă frustrare și disconfort, de aceea mi-am propus să contruiesc unele noi pentru a facilita accesul tuturor, în funcție de necesitățile lor. 

Care considerați că sunt principalele calități care vă recomandă pentru funcția de primar al acestui oraș?

Eu sunt potrivit pentru că ascult oamenii și fac întotdeauna tot ce îmi stă în putință să le rezolv problemele. Am lucrat deja în conducerea orașului. Din poziția de viceprimar, am reușit să îmbin asimilarea de cunoștințe specifice administrației publice cu munca și consider că această experiență m-a pregătit pentru a ocupa funcția de primar.

Pot lua decizii bune pentru oraș și sunt convins ca voi fi cel mai eficient primar pe care l-a avut Năvodari vreodată.

Care este viziunea dvs. despre funcționarea eficientă aparatului administrației locale?

Viziunea mea despre funcționarea eficientă a aparatului administrației locale se concentrează pe îmbunătățirea performanței și transparenței în toate aspectele. Pot să fac Primăria să lucreze mai bine, cu funcționari mai bine pregătiți și cu o administrație mai transparentă. În acest sens, intenționez să implementez măsuri care să asigure o gestionare eficientă a resurselor și să cheltuim banii publici într-un mod mai responsabil.

Cum veți relaționa cu un Consiliu Local în care, de exemplu, formațiunea politică pe care o reprezentați nu va avea majoritatea voturilor?

Voi fi deschis către toți consilierii, indiferent de echipa politică și sunt convins că voi găsi cele mai bune soluții pentru oraș. Important e să lucrăm împreună pentru binele năvodărenilor.

Citește și:

PROFIL DE CANDIDAT. Ion Soare (Forța Dreptei): „Doar 10% din populația comunei Cogealac are acces permanent la apă potabilă pe toată perioada anului”

PROFIL DE CANDIDAT. Bogdan Vlădescu (Forța Dreptei): „Peste 60% din comuna Limanu nu are infrastructură rutieră modernizată sau sistem de canalizare funcțional”

PROFIL DE CANDIDAT. Ana Maria Listarf (USR): „Construcțiile haotice și transportul public de coșmar, cele mai mari probleme ale Năvodariului”

PROFIL DE CANDIDAT. Gheorghe Timofei (Patridul Verde): „Năvodari are nevoie de spații verzi, mai ales în zona turistică”

PROFIL DE CANDIDAT. Semiran Abdurefi (USR): „Municipiul Mangalia se confruntă cu lipsa locurilor de muncă. Administrația locală risipește banul public”

PROFIL DE CANDIDAT. Gabriel Salomia (Forța Dreptei): „Trebuie eliminată corupția și hoția din Primăria Corbu”

PROFIL DE CANDIDAT. Cezara Popescu (Alternativa Dreaptă): „Municipiul Constanța se confruntă cu probleme multiple și complexe”

PROFIL DE CANDIDAT. Octavian Motoc (Forța Dreptei): „Municipiul Tulcea are nevoie de un parc industrial, de conservarea patrimoniului arhitectural și reabilitarea străzilor”

PROFIL DE CANDIDAT. Median Caliu (Forța Dreptei): Comuna Ciocârlia poate fi atractivă pentru marii investitori. Se vor crea locuri de muncă, iar tinerii vor rămâne acasă

PROFIL DE CANDIDAT. Tatiana Halit (USR): „Municipiul Tulcea este încă ancorat în trecut, iar modernizarea s-a făcut în pași mici și anapoda”

Urmărește-ne pe:

Doneaza