PoliticăBogdan Bola: „Spitalul construit de Asociația Dăruiește Viață le stă ca un...

Bogdan Bola: „Spitalul construit de Asociația Dăruiește Viață le stă ca un nod în gât celor de la PSD și PNL”

Deputatul Bogdan Bola, Forța Dreptei, spune, într-o postare pe pagina sa de Facebook că Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a devenit un adevărat cancer pentru sistemul de sănătate din România!

De o incompetență și o răutate incredibile, Alexandru Rafila încearcă cu toate mijloacele pe care le are la îndemână să tergiverseze unul dintre cele mai minunate proiecte pe care românii le-au realizat în ultimii 35 de ani: Spitalul pentru copii bolnavi de cancer construit de Asociația Dăruiește Viață.
Spitalul a fost ridicat de la zero din donațiile noastre, a peste 350.000 de români, dar nu poate funcționa pentru că Rafila și Ministerul Sănătății găsesc fel de fel de motive. Da, când nu ai licitații trucate, când nu e vorba de șpagă, comisioane și bani de la buget, clasa politică reacționează cu răutate la binele public
.”

Bogdan Bola spune că a văzut postarea, plină de amărăciune, a doamnei Oana Gheorghiu care, alături de Carmen Uscatu, au fondat Asociația Dăruiește Viață și au făcut ceea ce statul român nu a reușit: au construit un spital de la zero. Doamna Gheorghiu arată cum ministrul Rafila spune că Spitalul nu poate funcționa deoarece ar avea un statut incert sau nu s-ar ști valoarea acestuia.

Minciuni peste minciuni. Spitalul nou construit ține de Spitalul Marie Curie, iar valoarea construcției a fost declarată înainte de recepția finală (lucru obligatoriu, de altfel). Rafila se leagă și de intabularea clădirii, când este știut că aceasta poate funcționa liniștită în timp ce birocrații se ocupă și de acest aspect. În România sunt sute de clădiri-instituții publice care funcționează fără intabulare, dar Rafila o vede doar pe acesta. Oare de ce?

Ministrul Sănătății preferă să viziteze spitale în care mor oameni din cauza incendiilor, din cauza lipsei dotărilor și proastei administrații. Rafila preferă să vadă copii suferinzi doar pentru a-și satisface orgoliul politic de PSD-ist obișnuit doar cu bani de la stat și cu tăieri de panglici.

Să nu uităm cu Rafila a venit la Constanța pentru a trece în revistă 7 morți la Spitalul de Boli Infecțioase, după ce în secția ATI a fost o explozie urmată de un incendiu. Să nu uităm că Rafila este cel care a tăiat Constanța de pe lista spitalelor regionale și tot el este cel care și-a bătut joc de medicii de familie neonorându-le la timp plățile.

Da, un spital făcut de români le stă ca un nod în gât celor de la PSD și PNL, deoarece este o dovadă că oamenii pot schimba lumea în bine dacă se unesc și au voință. Spitalul construit de Dăruiește Viață poate fi, dincolo de utilitatea lui absolut de necontestat, un simbol al mobilizării și forței pe care societatea civilă o poate avea în fața politicienilor”, concluzionează Bogdan Bola.

Citește și: Deputatul Bogdan Bola: „Mă bucur că Asociația Urmașilor Deportaților Dobrogea se implică în soluționarea mizeriilor pe care guvernanții le provoacă unor oameni care au avut de suferit lucruri inimaginabile”

Urmărește-ne pe:

Doneaza