PoliticăPROFIL DE CANDIDAT. Semiran Abdurefi (USR): „Municipiul Mangalia se confruntă cu lipsa...

PROFIL DE CANDIDAT. Semiran Abdurefi (USR): „Municipiul Mangalia se confruntă cu lipsa locurilor de muncă. Administrația locală risipește banul public”

„Profil de candidat” este o rubrică temporară pe care publicația „Dobrogea Live” o pune la dispoziția candidaților la primăriile orașelor și comunelor din Dobrogea, secțiune unde aceștia se prezintă și răspund întrebărilor noastre. Întrebările adresate sunt aceleași pentru toți candidații, iar răspunsurile nu sunt interpretate editorial.

Semiran Abdurefi este candidata USR la funcția de primar al municipiului Mangalia. Ea este, în prezent, consilier județean.

Dobrogea Live: Care sunt cele mai importante trei proiecte pe care le veți implementa în cazul în care veți reuși să obțineți postul de primar al Municipiului Mangalia?

Semiran Abdurefi: În primul rând voi demara urgent procedurile pentru construirea unei clădiri pentru secția de pediatrie, deoarece clădirea actuală urmează să fie evacuata și predată către Crucea Roșie. Tot la capitolul sănătate, voi aduce medici specialiști și aparatură necesară pentru Spitalul Municipal Mangalia, astfel încât unitatea medicală sa nu mai fie ocolită de cetățenii Mangaliei.

Voi încuraja dezvoltarea mediul de afaceri și vom crea facilități pentru extinderea suprafeței parcului industrial Mangalia, construirea de utilitati pentru noile zone și infrastructură digitala (pagina de internet, aplicații, etc) in care sa fie afișate in mod transparent toate datele necesare pentru potențialii investitori. De asemenea, vom stabili un program rapid de eliberare a autorizațiilor necesare investitorilor care aleg sa își desfasoare activitatea in Parcul Industrial Mangalia. Formarea unei baze de date cu forța de muncă disponibila din Mangalia și din zonele limitrofe.

Din Mangalia au plecat majoritatea întreprinderilor mici și mijlocii către alte orașe din țară, unde au primit facilitățile necesare pentru ca afacerile lor să prospere. La capitolul acesta cunosc foarte bine problemele comercianților ce desfășoară activitatea de sezon; nu vom  limita comerțul din punct de vedere al suprafeței pe care se desfășoară activitatea, din punct de vedere al produselor comercializate şi voi încuraja orice forma de comerț cu respectarea legislației din domeniu.

Al treilea proiect este destinat susținerii micilor producători locali si se referă la reorganizarea piețelor agro-alimentare. Mutarea oborului (târgul săptămânal) pe insula Mangalia, lângă zona în care isi desfășoară activitatea pescarii. Dotarea cu tarabe gratis pentru producătorii locali, asigurarea unei linii de transport public gratuit, amenajarea unor zone de picnic si gratare. Astfel, oborul s-ar transforma într-o zonă de relaxare si deconectare.

Tot la acest capitol, voi deschide piețe de cartier prin alocarea de tarabe scutite de chirie pentru o perioadă de până la doi ani, dar și atestarea verificată atât a producătorilor, cât și a culturilor prin implementarea unei platforme on-line dedicată micilor producători. Acestea sunt doar câteva măsuri pe care le voi implementa prin acest proiect și care, împreună cu finanțările nerambursabile și construirea unui depozit, vor contribui la dezvoltarea producției locale pe raza municipiului Mangalia.

Care considerați că sunt cele mai mari trei probleme cu care se confruntă în prezent Municipiului Mangalia?

  1. Lipsa transparenței la nivelul administrației publice. Risipirea banului public, fie că discutăm despre modul in care sunt alocate cheltuielile din bugetul local, sau din fondurile europene. Primaria Mangalia trebuie sa folosească fondurile europene in așa fel încât să crească atractivitatea turistica chiar și în extrasezon a tuturor stațiunilor pe care le administrează.
  2. Administrare dezastruoasă a Spitalului Municipal Mangalia.
  3. Lipsa locurilor de muncă și migrarea cetățenilor către alte orașe mai bine dezvoltate, sau în afara țării. Tragic este faptul că aceștia migrează către alte locuri de muncă în domenii pe care Mangalia le are deja și le poate reconstitui ( turism și construcția de nave), dar în momentul de față nu se dorește implementarea unei strategii pe termen mediu și lung astfel încât să încurajăm mediul privat și să păstrăm locurile din munca in Mangalia.

Care considerați că sunt principalele calități care vă recomandă pentru funcția de administrator al orașului?

În primul rând, perseverența. Am o capacitatea ridicată la efort fizic și psihic, dorința de a crea o normalitate și o prosperitate pentru comunitatea în care m-am născut, am crescut, m-am dezvoltat că adult și în care trăiesc în prezent.

Sunt ghidată de principiile fundamentale de viață. Am capacitatea sa formez un grup de lucru astfel încât să fiu înconjurată de o echipă de profesioniști care vor susține necondiționat rezolvarea problemelor in interesul cetățeanului!

Care este viziunea dvs. despre funcționarea eficientă aparatului administrației locale?

În viziunea mea, administrația locală poate funcționa eficient numai dacă este condusă în mod cinstit și transparent. Pentru a progresa ai nevoie de susținerea unei echipe de profesioniști care, la rândul lor, se vor baza pe oameni corecți și bine pregătiți profesional. Atât timp cât nu ai alte interese ascunse și nu vei solicita subalternilor din aparatele de specialitate să deservească cetățenii într-un mod discriminatoriu; cu alte cuvinte „sa nu fii pentru unii muma și pentru alții ciuma”. Astfel, consider că totul poate funcționa in beneficiul cetățenilor și bineînțeles că în scurt timp vor apărea rezultatele pozitive pentru locuitorii Mangaliei.

Cum veți relaționa cu un Consiliu Local în care, de exemplu, formațiunea politică pe care o reprezentați nu va avea majoritatea voturilor?

Sunt sigură că nu voi avea probleme, deoarece interesul cetățenilor va fi pus pe primul loc și mă voi asigura ca acest aspect sa ne unească. Nu voi aloca banii publici în mod preferential, astfel încât să creeze discuții între firmele de casa ale diferitelor grupuri de interese, așa cum se intampla în prezent. Mă voi asigura că interesul locuitorilor Mangaliei să fie tot timpul principala grija în intreaga activitate a Consiliului Local.

Care este orașul (la nivel național sau internațional) cu modelul de administrație pe care îl admirați cel mai mult?

As putea sa încep cu orașele conduse de colegii mei de partid, Brașov, Timișoara, Bacău, Câmpulung și altele dar, pot afirma cu obiectivitate faptul ca apreciez și modul în care a fost dezvoltată Oradea.

Toate aceste orașe au în comun faptul ca primarii săi au dezvoltat o administrație locală care aplică standarde occidentale de dezvoltare; trebuie să înțelegem faptul că asta se poate face în orice oraș din România și ca întotdeauna s-a putut, important este ca primarul în funcție să își dorească acest lucru cu adevărat. Acolo unde a existat aceasta dorință puternică, nu a stat nimeni și nimic în cale. Nu contează culoarea politică, contează omul, iar eu mă voi asigura că nu-şi va mai permite nimeni din Consiliul Local si din administrația Mangaliei sa lucreze în alte interese decât cele legitime ale locuitorilor Mangaliei.

Citește și:

PROFIL DE CANDIDAT. Gabriel Salomia (Forța Dreptei): „Trebuie eliminată corupția și hoția din Primăria Corbu”

PROFIL DE CANDIDAT. Cezara Popescu (Alternativa Dreaptă): „Municipiul Constanța se confruntă cu probleme multiple și complexe”

PROFIL DE CANDIDAT. Octavian Motoc (Forța Dreptei): „Municipiul Tulcea are nevoie de un parc industrial, de conservarea patrimoniului arhitectural și reabilitarea străzilor”

PROFIL DE CANDIDAT. Median Caliu (Forța Dreptei): Comuna Ciocârlia poate fi atractivă pentru marii investitori. Se vor crea locuri de muncă, iar tinerii vor rămâne acasă

PROFIL DE CANDIDAT. Tatiana Halit (USR): „Municipiul Tulcea este încă ancorat în trecut, iar modernizarea s-a făcut în pași mici și anapoda”

Urmărește-ne pe:

Doneaza