PoliticăPROFIL DE CANDIDAT. Gabriel Salomia (Forța Dreptei): „Trebuie eliminată corupția și hoția...

PROFIL DE CANDIDAT. Gabriel Salomia (Forța Dreptei): „Trebuie eliminată corupția și hoția din Primăria Corbu”

„Profil de candidat” este o rubrică temporară pe care publicația „Dobrogea Live” o pune la dispoziția candidaților la primăriile orașelor și comunelor din Dobrogea, secțiune unde aceștia se prezintă și răspund întrebărilor noastre. Întrebările adresate sunt aceleași pentru toți candidații, iar răspunsurile nu sunt interpretate editorial.

Gabriel Salomia (59 de ani) este candidatul Partidului Forța Dreptei la funcția de primar al comunei Corbu, județul Constanța.

Dobrogea Live: Care sunt cele mai importante trei proiecte pe care le veți implementa în cazul în care veți reuși să obțineți postul de primar al comunei Corbu?

Gabriel Salomia: Consider că este nevoie de implementarea unui management profesionist, necesar dezvoltării comunei, prin reducerea cheltuielilor cu functionarea și dirijarea banilor publici spre necesitățile stringente ale UAT Corbu.

Printre principalele nevoi ale comunei, ce se impun a fi rezolvate de urgență, amintesc definitivarea reabilitării și asfaltării drumurilor, aprovizionarea cu apă din alte surse (în zona de nord, dar și în satul Luminița), prelungirea instalației de canalizare în toată comuna, începerea demersurilor pentru construirea unei șosele de centură, obligatorie pentru scoaterea traficului greu din localitate, în acest sens fiind inregistrate mai multe sesizări din partea locuitorilor, atat la primarie cât și la Consiliul Local.

De asemenea, este nevoie de o reorganizare a activităților departamentelor din primărie pentru eficientizare, pentru a se concretiza în rezultate directe în folosul comunității.

Care considerați că sunt cele mai mari trei probleme cu care se confruntă în prezent comuna Corbu?

Datorită experienței acumulate în ultimii trei ani și jumătate în funcția de consilier local al Consiliului Local Corbu, am ajuns la concluzia că cele mai mari probleme ale comunei se identifică în managementul defectuos al instituției Primăriei, în gestionarea defectuoasă a resurselor comunei, în cheltuirea banilor publici care se face, în mare parte, pe achiziții inutile comunității. Printre acestea putem enumera: studii de fezabilitate fără atingerea scopului pentru care au fost întocmite, contracte de consultanță în achiziții, management sau în alte scopuri.

Întârzierile la lucrările începute în comună, unde termenele au fost prelungite din cauze necunoscute ceea ce a dus la cheltuieli suplimentare, sunt o altă problemă cu care se confruntă Corbu. Și, nu în ultimul rând, achizițiile făcute la prețuri mult mai mari decât valoarea reală din piață.

Care credeți că sunt principalele calități care vă recomandă pentru funcția de primar?

Consider că principalele calități ce mă recomandă pentru funcția de primar sunt cinstea, corectitudinea, experiența și consecvența ce mă caracterizează, lucruri pe care consider că le-am demonstrat din plin în acest mandat de consilier local. 

În calitate de consilier local, în opoziție, am propus spre aprobare Consiliului Local peste 20 de proiecte de hotărâri. Mi-au fost aprobate patru proiecte. Nu am cedat în fața situațiilor critice survenite în cadrul ședințelor de Consiliu, când am fost persiflat sau supus unor presiuni din partea unor colegi consilieri pentru a ceda și părăsi Consiliul Local. Toate acestea s-au petrecut ca reacție la insistența mea de a se respecta legislația în vigoare.

Care este viziunea dvs. despre funcționarea eficientă aparatului administrației locale?

Este necesară eliminarea corupției, hoției și a minciunii din primărie. Acest lucru este posibil prin următoarele masuri luate la nivelul activității Consiliului Local Corbu:

  • – toate ședințele Consiliului Local să fie transmise on-line, dar și inregistrate și păstrate o perioadă îndelungată într-o arhivă electronică.
  • – Site-ul Primăriei Corbu să fie funcțional în sensul comunicării/postării tuturor proiectelor de hotărâri luate de Consiliul Local, a proceselor verbale întocmite la fiecare ședință de Consiliu Local și a tuturor documentelor prevăzute de legislația în vigoare. Toate aceste documente trebuie postate în timp real pentru a fi aduse la cunoștința oamenilor.
  • -Consilierii locali să fie obligați să-si depună rapoartele de activitate anual, conform legilor în vigoare.

În acest sens, în acest mandat, printre cele peste 20 de proiecte de hotărâri pe care le-am prezentat spre aprobare, se regăsesc și cerințele de mai sus.

Referitor la activitatea desfășurată la nivelul Primăriei Corbu:

  • Toate cheltuielile să fie făcute publice pe site-ul primăriei, la avizier și prin orice alt mijloc de informare. De asemenea, vor fi făcute publice toate contractele încheiate și celelalte cheltuieli legate de funcționarea primăriei sau de lucrările din localitate.
  • Afișarea/comunicarea tuturor informațiilor legate de acordarea de terenuri, pășuni, licitații de vânzare a bunurilor comunei și orice alte activități ce privesc comunitatea.

Cum veți relaționa cu un Consiliu Local în care, de exemplu, formațiunea politică pe care o reprezentați nu va avea majoritatea voturilor?

Nu consider că ar fi o problemă această relaționare deoarece interesele comunității sunt mai presus de interesele de partid , iar în momentul în care va fi transparență totală asupra tuturor deciziilor Consiliului cât și a activităților din Primărie, nu vor exista motive de voturi contra pentru proiectele care dezvoltă comunitatea.  

Cine este Gabriel Salomia

Gabriel Salomia (59 de ani) a urmat cursurile Liceului Industrial numărul 7 din Constanța, apoi a absolvit cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității Spiru Haret Constanța.

Din 1983 și până în 1994 a fost muncitor calificat în întreprinderi de stat, după care a fost militar activ până în anul 2016. Începând cu anul 2018 și-a deschis o mică unitate de cazare în Mamaia Nord -Năvodari.

Este familist convins, căsătorit din anul 1990, tată a doi băieți și, de curând, bunic, un motiv în plus pentru continuarea activități în slujba comunității.

Citește și:

PROFIL DE CANDIDAT. Cezara Popescu (Alternativa Dreaptă): „Municipiul Constanța se confruntă cu probleme multiple și complexe”

PROFIL DE CANDIDAT. Octavian Motoc (Forța Dreptei): „Municipiul Tulcea are nevoie de un parc industrial, de conservarea patrimoniului arhitectural și reabilitarea străzilor”

PROFIL DE CANDIDAT. Median Caliu (Forța Dreptei): Comuna Ciocârlia poate fi atractivă pentru marii investitori. Se vor crea locuri de muncă, iar tinerii vor rămâne acasă

PROFIL DE CANDIDAT. Tatiana Halit (USR): „Municipiul Tulcea este încă ancorat în trecut, iar modernizarea s-a făcut în pași mici și anapoda”

Urmărește-ne pe:

1 COMENTARIU

  1. Scăpăm de dracu și dam de tasu ,idem primaria comunei Costinești. Cetățenii sau bucurat când au votat un copil al satului ,născut și crescut în Costinești,fost consilier în perioada 2016-2020.Dezamagirea este mare din partea acestui tânăr care a ocupat funcția de primar în anii 2020-2024, care nu a făcut nimic pentru cetățenii care i-au acordat votul și încrederea promisiunilor din timpul companiei electorale.S a înconjurat doar de prieteni în ghilimele care si-au urmărit scopul personal,de interlopi și hoți care l-au spurcat la paraindarat.In acest caz vorbim de abuz în serviciu ,corupție si management defectuos din partea acestui tânăr care își mai dorește măcar un mandat sa-si termine și el o vilisoara în urma funcției pe care a detinut-o.Statiunea Costinești a pierdut patru ani când alte stațiuni sau ridicat.

Comentariile sunt închise.

Doneaza