Primării DobrogenePROFIL DE CANDIDAT. Dan Bulboacă (Forța Dreptei): „Comuna Pantelimon a rămas în...

PROFIL DE CANDIDAT. Dan Bulboacă (Forța Dreptei): „Comuna Pantelimon a rămas în urmă la capitolul dezvoltare”

„Profil de candidat” este o rubrică temporară pe care publicația „Dobrogea Live” o pune la dispoziția candidaților la primăriile orașelor și comunelor din Dobrogea, secțiune unde aceștia se prezintă și răspund întrebărilor noastre. Întrebările adresate sunt aceleași pentru toți candidații, iar răspunsurile nu sunt interpretate editorial.

Dan Bulboacă este candidatul Partidului Forța Dreptei pentru funcția de primar al comunei Pantelimon, județul Constanța.

Dobrogea Live: Care sunt cele mai importante trei proiecte pe care le veți implementa în cazul în care veți reuși să obțineți postul de primar al comunei Pantelimon?

Dan Bulboacă: Un prim proiect este unul despre care am tot vorbit de ceva vreme cu locuitorii comunei și cu administrația locală. Acesta constă în racordarea comunei Pantelimon la rețeaua de gaze. Din păcate, în trecut, tot ce am primit de la administrația locală au fost promisiuni goale făcute în timpul campaniilor electorale. Acesta este primul pas pentru modernizarea comunei noastre care, din păcate, a rămas în urmă din punct de vedere al dezvoltării. Acest proiect va fi finanțat în mare parte de fonduri europene, iar eu mă voi asigura personal că Primăria Pantelimon va finanța racordarea fiecărei gospodării la rețeaua de gaze.

Un al doilea proiect (foarte important pentru mine) este strâns legat de educația copiilor din comuna Pantelimon. Știu foarte bine cât de dificil și costisitor este să crești un copil, mai ales când puterea financiară este scăzută. Fiecare copil are dreptul la educație și dreptul de a învăța fără să aibă alte griji. Consider că este datoria administrației locale să se asigure că acești copii pot învăța în condiții normale. Din aceste motive vreau să construim o cantină școlară care va asigura mese calde fiecărui elev din comuna Pantelimon. Cantina va fi amenajată la școala generală din localitatea de reședință, dar ne vom asigura că aceste mese vor ajunge și la toate școlile primare din comună. Acest proiect va crea și câteva locuri de muncă și, mai ales, va îmbunătăți calitatea vieții elevilor, va scădea stresul financiar al părinților și, după cum ne arată mai multe articole de specialitate, va creste prezența elevilor la școală.

Un al treilea proiect, dar nu mai puțin important, este cel de a repara sistemul de canalizare făcut defectuos de administrația locală acum câțiva ani, sistem care nu a fost pus în funcțiune nici până în prezent. Mai mult decât atât, primăria nu a venit cu niciun plan de a racorda gospodăriile la acest sistem de canalizare, lucru care nu este dificil și de care mă voi asigura că îl vom face.

Care considerați că sunt cele mai mari trei probleme cu care se confruntă în prezent comuna Pantelimon?

O primă problemă în comună este transparența administrației locale. În prezent există o barieră între cetățeni și administrația comunei, astfel încât nimeni nu știe ce se întâmplă cu adevărat, iar când vine vorba de comunicare între cetățeni și administrație locală, aceasta este inexistentă. Ieșind pe stradă și vorbind cu oamenii, mulți îmi spun că nu vor să vorbească pentru a nu supăra pe cineva, ceea ce dovedește faptul că Primăria Pantelimon a devenit o entitate de neatins, iar eu vreau să fiu vocea acestor oameni (așa cum am fost în nenumărate rânduri împotriva fostelor administrații care au procedat exact la fel).

O alta problemă despre care am tot vorbit, dar nici în trecut nu s-au făcut nimic, este că majoritatea tinerilor din comună pleacă, și nu în alte localități, ci în alte țări. Faptul că atât de mulți tineri nu au oportunități aproape de casă și de familie este trist, iar acest lucru poate fi rezolvat, deoarece tinerii sunt capabili și au un spirit antreprenorial puternic. Primăria îi poate ajuta punând la dispoziție un birou pentru accesarea fondurilor europene. Ajutând acești tineri să își dezvolte propriile afaceri și să angajeze oameni din comuna noastră, se va crea un ecosistem economic, astfel încât nu va mai fi nevoie să plece din România.

Dan Bulboacă și Bogdan Bola (președintele filialei Forța Dreptei Constanța)

Care considerați că sunt principalele calități care vă recomandă pentru funcția de primar al comunei?

Consider că sunt un simplu om născut și crescut în comuna Pantelimon, aici am locuit toată viața, aici mi-am crescut copii și aici vreau să creez un viitor pentru fiecare locuitor al comunei. Am dovedit de mai multe ori abilități în administrație publică, am servit un mandat ca și consilier local, mandat în care am depus mai multe proiecte ce au devenit realitatea (renovarea Școlii Generale; modernizarea Căminelor culturale din Pantelimon de Sus și Pantelimon de Jos și dotarea acestora cu toate utilitățile de care este nevoie pentru are organizarea evenimentelor), am manageriat cu succes societatea comercială pe care o administrez și astăzi. Cunosc oamenii din comună, am crescut cu aceștia și le-am ascultat întotdeauna problemele. Am militat mereu pentru binele Pantelimonului și vreau să fac asta în continuare.

Care este viziunea dumneavoastră despre funcționarea eficientă a aparatului administrației locale?

Pentru o administrație locală eficientă avem nevoie de trei lucruri: transparență, comunicare și perseverență, mai ales din partea primarului și consilierilor locali. Aceste lucruri nu sunt imposibile, dimpotrivă, sunt lucruri normale pe care trebuie să le aibă orice administrație locală. Transparența poate consta în ședințe ale Consiliului Local transmise live, anunțarea lor și primirea cetățenilor pentru a putea asista la acestea. Din punct de vedere al comunicării administrația locală are datoria de a aduce la cunoștință orice informație care este de interes cetățenilor, în special informații despre noi facilități pe care administrația le poate oferi. Pe lângă aceasta, consider că fiecare locuitor are câteo idee sau o problemă care poate fi dezbătută și rezolvată într-un anume fel. O administrație locală eficientă are nevoie de oameni capabili, calificați și trebuie condusă cu un singur scop comun: acela de a creste calitatea vieții cetățenilor.

Cum veți relaționa cu un Consiliu Local în care, de exemplu, formațiunea politică pe care o reprezentați nu va avea majoritate voturilor?

Întotdeauna am fost o persoană care a aplanat conflictul și a analizat problema din mai multe perspective. Sunt ferm convins că oricare ar fi majoritatea în Consiliul Local, vom putea lucra împreună pentru binele comunei Pantelimon.

Citește și:

PROFIL DE CANDIDAT. Ion Soare (Forța Dreptei): „Doar 10% din populația comunei Cogealac are acces permanent la apă potabilă pe toată perioada anului”

PROFIL DE CANDIDAT. Bogdan Vlădescu (Forța Dreptei): „Peste 60% din comuna Limanu nu are infrastructură rutieră modernizată sau sistem de canalizare funcțional”

PROFIL DE CANDIDAT. Ana Maria Listarf (USR): „Construcțiile haotice și transportul public de coșmar, cele mai mari probleme ale Năvodariului”

PROFIL DE CANDIDAT. Gheorghe Timofei (Patridul Verde): „Năvodari are nevoie de spații verzi, mai ales în zona turistică”

PROFIL DE CANDIDAT. Semiran Abdurefi (USR): „Municipiul Mangalia se confruntă cu lipsa locurilor de muncă. Administrația locală risipește banul public”

PROFIL DE CANDIDAT. Gabriel Salomia (Forța Dreptei): „Trebuie eliminată corupția și hoția din Primăria Corbu”

PROFIL DE CANDIDAT. Cezara Popescu (Alternativa Dreaptă): „Municipiul Constanța se confruntă cu probleme multiple și complexe”

PROFIL DE CANDIDAT. Octavian Motoc (Forța Dreptei): „Municipiul Tulcea are nevoie de un parc industrial, de conservarea patrimoniului arhitectural și reabilitarea străzilor”

PROFIL DE CANDIDAT. Median Caliu (Forța Dreptei): Comuna Ciocârlia poate fi atractivă pentru marii investitori. Se vor crea locuri de muncă, iar tinerii vor rămâne acasă

PROFIL DE CANDIDAT. Tatiana Halit (USR): „Municipiul Tulcea este încă ancorat în trecut, iar modernizarea s-a făcut în pași mici și anapoda”

Doneaza pentru sustinerea DobrogeaLive

Urmărește-ne pe: