ActualitateFost deținut politic: Preafericitul să ne spună și ce s-a întâmplat cu...

Fost deținut politic: Preafericitul să ne spună și ce s-a întâmplat cu structurile comuniste

Fostul deținut politic Paul Andreescu, președintele filialei Constanța a Asociației Foștilor Deținuți Politic din România, a reacționat pe pagina de socializare a asociației la declarațiile PF Daniel cu privire la umilirea de către comuniști a Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor, care ar fi condus la căderea regimului totalitar.

Declarațiile PF Daniel au fost făcute în contextul în care autoritățile au restricționat pelerinajul la moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou, din cauza creșterii ratei de incidenţă a cazurilor de coronavirus în București.

Mesajul integral al președintelui filialei Constanța a Asociației Foștilor Deținuți Politic din România:

„Când copiii spun lucruri trăznite, ne amuzăm. Dar când oamenii mari spun lucruri trăznite, trebuie să reflectăm.

Preafericitul Daniel, personalitate cu greutate în țară, ne-a spus că in 1989, regimul communist nu a permis pelerinajul la moaştele Sf. Dumitru şi la puţin timp a căzut?

Dar nu ne-a spus Preafericitul dacă au căzut şi structurile comuniste sau ce s-a întâmplat cu ele.

Paul Andreescu a fost arestat pe 6 noiembrie 1956 și condamnat politic la 5 ani închisoare corecţională pentru „uneltire contra ordinii sociale”. A fost închis la Constanţa, Jilava, Gherla, Periprava, Strâmba, Stoeneşti, Grădina, Salcia și s fost eliberat la 4 noiembrie 1961, însă, cu domiciliu obligatoriu în comuna Rubla, raion Brăila, regiunea Galați.

spot_img
spot_img

Urmărește-ne pe:

Doneaza