2.4 C
Constanța
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăMarea NeagrăDezvoltatorul de pe plaja Corbu: Vom apela la toate căile legale pentru...

Dezvoltatorul de pe plaja Corbu: Vom apela la toate căile legale pentru a ne dovedi nevinovăția

gabriel.botezatu@dobrogealive.ro

• Deși Prefectura a solicitat anularea autorizațiilor, iar Garda de Mediu a dispus desființarea lucrărilor, în acest moment dezvoltatorul nu este obligat să oprească șantierul, din cauza procedurilor.

Reprezentanții dezvoltatorului imobiliar care ridică controversatul cartier de vile pe plaja Corbu au declarat pentru “Dobrogea Live” că vor contesta decizia instituțiilor care au dispus anularea autorizațiilor de construire, desființarea lucrărilor și aducerea terenului la starea inițială.

”Vom apela la toate căile legale pentru a ne dovedi nevinovăția”,  ne-au transmis reprezentanții Logis Project.

Amintim că Prefectura Constanța a atacat în instanță proiectul imobiliar și a solicitat sistarea lucrărilor, precum și anularea certificatelor de urbanism și autorizațiilor de construire, în urma unui raport realizat de Inspectoratul de Stat în Construcții.

Însă, până la pronunțarea instanței, măsurile nu se pot aplica, ne-a confirmat prefectul Silviu Coșa.

Pe de altă parte, în urma unui control efectuat săptămâna trecută de Garda de Mediu Constanța, instituția a dispus desființarea lucrărilor și aducerea terenului la starea inițială.

Însă nici această decizie nu este în vigoare momentan, spun reprezentanții Logis Project, întrucât până în prezent firma nu a primit nicio notificare oficială în acest sens.

Cu toate acestea, spune dezvoltatorul, lucrările au fost oprite pe fondul presiunii mediatice.

Steluța Popescu, comisarul șef al Gărzii de Mediu Constanța ne-a asigurat că decizia de desființare a lucrărilor va fi primită de firmă în următoarele zile.

3 ha de habitat protejat dispar sub betoane

“Dobrogea Live” noastră a publicat o investigație care arată că la finalul anului trecut, firma Logis Project a demarat lucrările pentru ridicarea unui proiect imobiliar de proporții pe plaja Corbu, care vizează construirea pe o suprafață de peste 27.700 mp a unui complex de cel puțin 24 de vile care cumulează 240 de apartamente, restaurant, SPA, drumuri auto și parcări.

Lucrările dezvoltatorului Logis Project au demarat în luna noiembrie a anului trecut, iar cele aproape 3 ha (27.747 mp) sunt parte a unui PUZ gigant care prevede proiecte imobiliare pe 21 ha, preponderent pe taluzul comunei Corbu.

Deși proiectul prezentat de companie vizează ridicarea a 30 de clădiri, până în prezent au fost emise două autorizații de construire pentru 18, respectiv 6 vile.

Șantierul este amplasat integral pe aria de protecție specială avifaunistică ROSPA 0031 Delta Dunării și Complexul Razim Sinoe, și situl de importanță comunitară ROSCI 0065 Delta Dunării.

În mod particular, proiectul se suprapune pe aria de dezvoltare a biotopului cu indicativul „2110” și poartă denumirea de „Dune mobile embrionare – habitat Natura 2000”.

În ciuda faptului că HG 546/2004 și OUG 202/2002 interzic înstrăinarea, respectiv construirea pe terenurile care găzduiesc acest habitat, proiectul “Zargana” a primit avize de aprobare a proiectului de la toate instituțiile abilitate.

extras OUG 202 per 2002
extras HG 546 per 2004

Citește aici investigația integral:

2 COMENTARII

  1. CAZ APROAPE IDENTUC CU CELEBRA BALTĂ A LUI CAMELIU BABINCIUC, CU MOȘIA AFERENTĂ DN FAȚA PEȘTERII CASIENILOR, CU AFECTAREA GAZODUCTULUI ȘI A MEDIULUI DIN ZONA TOTAL ILEGAL SCOASĂ DIN REGIMUL DE ZONĂ CU REZERVAȚII GEOLOGICE, SPEOLOGUCE, BIOLOGICE ȘI ARHEOLOGICE, DE CĂTRE NICUȘOR CONSTANTINESCU PLUS MTANDEMUL AZĂRE-STRUTINSKI-VALENTIN IONESCU, CU AJUTORUL COLEGILOR DE PARTID DIN GUVERNUL DE ATUNCI, ROVANA PLUMB-MEDIU ȘI MIRON MITREA DE LA TRANSPORTURI, DRUMURI, CAMI BABINCIUC PLUS ASOCIATUL LA ACEASTĂ URIAȘĂ MOȘIE, FIIND PE ATUNCI PREȘEDINTELE ORGANIZAȚIEI JUDEȚENE DE TINERET A PSD. CAZ INSTRUMENTAT DE POLIȚIA JUDEȚEANĂ, ÎNSĂ NICI ACUM FINALIZAT DE INSTANȚĂ, DEȘI FAPTELE SUNT DEOSEBIT DE GRAVE, INTRÂND PRACTIC ÎN CELE CE AR PRESUPUNE APLICATEA CORECȚIEI LA NIVEL UE PRIN INFRUGEMENT DE MEDIU ȘI ARII COMPLEXE PROTEJATE! MAI MULT, NIMENI NU S-A SINCHISIT ANI LA RÂND DE PLANTAȚIA URIAȘĂ DE MACI DIN ZONĂ A LUI BABINCIUC, MEREU SCĂPAT BASMA CURATĂ PRIN ARTIFICII CUNOSCUTE DAR NEPUBLICATE!

Comments are closed.

Cele mai populare

Recent Comments