Marea NeagrăEXCLUSIV: Prefectura Constanța atacă în instanță tunul imobiliar de pe plaja Corbu

EXCLUSIV: Prefectura Constanța atacă în instanță tunul imobiliar de pe plaja Corbu

Prefectura Constanța va ataca în instanță autorizația de construire a complexului imobiliar de pe plaja Corbu, în urma unui raport transmis de către Inspectoratul de Stat în Construcții, a declarat pentru “Dobrogea Live” prefectul Constanței, Silviu Coșa.

Publicația noastră a realizat o investigație care a arătat că la finalul anului trecut, firma Logis Project a demarat lucrările pentru ridicarea unui proiect imobiliar de proporții pe plaja Corbu, care vizează construirea pe o suprafață de peste 27.700 mp a unui complex de cel puțin 24 de vile (nu 18, cât s-a indicat inițial în presă) care cumulează 240 de apartamente, restaurant, SPA, drumuri auto și parcări.

Deși construirea pe plaja Corbu este interzisă de lege, dezvoltatorul a primit avize de la toate instituțiile abilitate.

Inspectoratul Judeţean în Construcţii Constanţa a efectuat un control asupra proiectului imobiliar, în urma căruia instituția a transmis marți Prefecturii o solicitare de anulare a autorizațiilor.

În consecință, Instituția Prefectului a decis atacarea în instanță a actelor “astăzi sau mâine”.

“Instituția pe care o reprezint va ataca în instanță, astăzi sau mâine, autorizația de construire. Inspectoratul de Stat în Construcții a invocat motive de natură tehnică. Motive pe care trebuie să ni le asumăm pentru că este un act venit de la o instituție care este abilitată să facă aceste constatări, iar noi trebuie să introducem acțiunile în cauză”, a explicat Coșa.

Lucrările dezvoltatorului Logis Project au demarat în luna noiembrie a anului trecut, iar cele aproape 3 ha (27.747 mp) sunt parte a unui PUZ gigant care prevede proiecte imobiliare pe 21 ha, preponderent pe taluzul comunei Corbu.

Deși proiectul prezentat de companie vizează ridicarea a 30 de clădiri, până în prezent au fost emise două autorizații de construire pentru 18, respectiv 6 vile.

Șantierul este amplasat integral pe aria de protecție specială avifaunistică ROSPA 0031 Delta Dunării și Complexul Razim Sinoe, și situl de importanță comunitară ROSCI 0065 Delta Dunării.

În mod particular, proiectul se suprapune pe aria de dezvoltare a biotopului cu indicativul „2110” și poartă denumirea de „Dune mobile embrionare – habitat Natura 2000”.

În ciuda faptului că HG 546/2004 și OUG 202/2002 interzic înstrăinarea, respectiv construirea pe terenurile care găzduiesc acest habitat, proiectul “Zargana” a primit avize de la toate instituțiile abilitate, inclusiv de la Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

Citește investigația integral aici:

Doneaza pentru sustinerea DobrogeaLive

Urmărește-ne pe: