În urmă cu mai bine de o lună, Dobrogea Live v-a prezentat documentele care stau la baza autorizațiilor de construcție obținute de Logis Project și neregulile cu privire la obținerea avizelor de mediu de la diferite instituții, autoritățile au impus sistarea proiectului.
Comisari de mediu din cadrul Comisariatului Județean Constanța și ai Comisariatului Rezervației Biosferei „Delta Dunării”, împreună cu reprezentanți ai IPJ Constanța au efectuat, în cursul zilei de ieri, 10.03.2022, verificări la cele două proiecte imobiliare realizate în Comuna Corbu, județul Constanța, în zona ariei protejate a Rezervației Biosferei „Delta Dunării”.
„În timpul controlului, s-a constatat că, în faza de execuţie a celor două ansambluri de corpuri de locuit, nu au fost respectate prevederile acordurilor de mediu emise de APM Constanța. Mai precis, titularul proiectelor a realizat fundații din beton armat și nu din piloni metalici, așa cum prevede în mod expres actul de reglementare. De asemenea, planșeele construcțiilor au fost realizate din plăci de beton armat, și nu din grinzi de lemn. Pentru nici una dintre modificările realizate față de proiectul avizat, titularul nu a notificat autoritatea competentă emitentă (APM Constanța)”, transmite Garda de Mediu.
Citește și: DOCUMENTE – Totul despre tunul imobiliar de pe plaja Corbu
Pentru neregulile constatate, SC Logis Project a fost amendată cu 100.000 lei. Totodată, a fost dispusă sancțiunea complementară de desființare a lucrărilor și aducerea terenului la starea inițială, până la data de 15.04.2022. În perioada următoare, comisarii Gărzii Naționale de Mediu vor urmări îndeplinirea măsurilor în termenul stabilit.
Au continuat lucrările, deși era interzis
Conform IPJ Constanța, la data de 10 februarie a.c., reprezentanți ai Inspectoratului de Stat în Construcții au dispus oprirea lucrărilor, în urma constatării unor neconformități.
„La data de 26 februarie a.c., întrucât executantul construcției nu a oprit lucrările, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora, potrivit Legii 50/1991”, transmite IPJ Constanța.
Citește și: Cristina Rizea cere lămuriri ministrului Mediului în privința proiectului imobiliar de pe plaja Corbu
Astfel, societatea comercială (beneficiarul investiției) a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 50.000 de lei, precum și măsura complementară de sistare a activității de construire a imobilelor, desființarea lucrărilor și aducerea terenurilor la stare inițială.
Trebuie menționat că, în paralel, Prefectul Județului Constanța a atacat în instanță documentele care au stat la baza emiterii autorizațiilor de construire pentru proiectul imobiliar din zona plajei Corbu.