Cristina Rizea cere lămuriri ministrului Mediului în privința proiectului imobiliar de pe plaja Corbu

Deputatul constănțean Cristina Rizea a trimis o adresă ministrului Mediului, Tanczos Barna, prin care solicită lămuriri cu privire la proiectul imobiliar care se ridică pe plaja Corbu.

De asemenea, parlamentarul USR a scris pe pagina sa de Facebook că urmează să interpeleze și reprezentanții Gărzii de Mediu pentru a explica modul în care un dezvoltator imobiliar a ajuns să construiască chair pe plajă într-o zonă protejată.

“De la Vama Veche la Corbu, tot litoralul românesc se acoperă de blocuri de parcă cel mai mare dușman al nostru e mediul înconjurător. Construcții din beton direct pe plajă, la umbra cărora peste câțiva ani o să ne uităm la poze cu plaje sălbatice din alte lumi.

Ultima zonă de plajă nebetonată rămăsese Corbu, parte din rezervația naturală Delta Dunării, plajă sălbatică neamenajată, unde panouri mari afișează interdicția de a campa pe nisip. Un mesaj pentru fraieri căci puțin mai încolo, pe nisip, băieții deștepți toarnă betoane pentru un ansamblu rezidențial.

Am atras în urmă cu cateva zile, atenția ministrului mediului printr-o adresă cerând clarificări asupra șantierelor nou apărute pe plaja Corbu pentru că nu putem spune că ceea ce se întâmplă acolo nu are un impact major asupra mediului.

Iar în continuare, mă voi adresa direct și Gărzii de Mediu Constanța pentru lămuriri”, scrie Rizea.

Sursa foto: Facebook/Cristina Rizea

Urmărește-ne pe:

3 COMENTARII

Comentariile sunt închise.

Doneaza