Hotelierii din sudul litoralului, care cazează refugiați, scutiți de taxa de stațiune

Aproape 800 de refugiați din Ucraina sunt cazați la ora actuală în stațiunile din sudul litoralului aflate în administrarea Primăriei Mangalia.

Conform administrației locale, în cea mai mare parte este vorba de persoane în vârstă, femei și copii, care au fugit din calea războiului, venind în România de la Odesa sau alte localități ucrainene.

Citește și: AVERTISMENT: Prăpăd în arealul Deltei Dunării cu girul Ministerului Agriculturii

”Majoritatea cetățenilor ucraineni sunt în tranzit și spun că vor pleca spre alte țări din Europa, la rude, prieteni, cunoștințe. Astfel că, în locațiile din sudul litoralului, dinamica se schimbă, iar, deocamdată, facem față cererilor. În prima ședință a Consiliului Local, voi propune eliminarea taxei de stațiune pentru hotelierii care cazează refugiați. Împreună cu oamenii de bine ai acestui oraș, care s-au implicat în sprijinirea refugiaților de război, ne străduim să le oferim tot ce este nevoie pentru a le fi cât mai ușor, pe teritoriul țării noastre”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

Autoritățile locale recomandă persoanelor fizice și juridice, care cazează refugiați, să anunțe Poliția Națională Mangalia, la numărul de telefon: 0241502425 și Poliția din Neptun, la numărul de telefon 0241731549, pentru o centralizare cât mai precisă a datelor din teren, iar în caz de forță majoră să apeleze numărul unic de urgență 112.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza