0.4 C
Constanța
luni, ianuarie 30, 2023
AcasăActualitateCristina Rizea (USR), despre amnistierea plagiatorilor de doctorate: Plagiatul e furt!

Cristina Rizea (USR), despre amnistierea plagiatorilor de doctorate: Plagiatul e furt!

Deputatul constănțean Cristina Rizea acuză parlamentarii puterii că profită de criza provocată de invazia Ucrainei și au strecurat într-un proiect de lege un amendament care amnistiază pe cei care au plagiat doctorate.

Comisia de învățământ din Camera Deputaților a votat un amendament ce prevede „amnistierea celor care au plagiat înainte de 2011”. Amendamentul a fost propus de deputatul PSD Adrian Solomon și a fost strecurat într-un proiect de lege de adoptare a unei Ordonanțe de Urgență de modificare a Legii Educației Naționale care viza cu totul altceva.

În acest context, deputata USR acuză parlamentarii puterii că legalizează furtul.

“Atacul plagiatorilor continuă! Dacă săptămâna trecută, după ce i-am bătut obrazul în plen, am reușit să-l determinăm pe deputatul minorității rome să-și retragă amendamentul care prevedea ca toți cei cu doctorate plagiate susținute înainte de 2011 să fie fi amnistiați, astăzi, ne-am trezit iarăși, cu același amendament depus la un alt proiect de lege aflat pe ordinea de zi.

Amendamentul e identic, copy/paste. S-a schimbat doar deputatul care l-a depus, de data aceasta fiind Solomon, de la PSD.

De asta îi arde acum pesedeului. Avem un război la granițe, avem valuri de refugiați, avem criza energetică, criza combustibililor, criza fake-news-urilor, dar, nu, dom’le, grija cea mai mare a pe-se-de e să facă scăpați pe hoți.

Plagiatul e furt! Furt din munca onestă a altcuiva. De cele mai multe ori doctorandul plagiator ocupă niște funcții la care altfel nu ar avea dreptul și primește beneficii salariale. Nemeritat”, a scris Rizea pe pagina sa de Facebook.

Citește și:

Cele mai populare

Recent Comments