PoliticăCum i-a mințit Vergil Chițac pe constănțeni. Episodul 1 – „Sunt convins...

Cum i-a mințit Vergil Chițac pe constănțeni. Episodul 1 – „Sunt convins că două spitale noi se pot realiza în mandatul 2020-2024”

Deoarece mandatul primarului Vergil Chițac (PNL) se apropie de final, Dobrogea Live vă propune o analiză a modului în care au devenit (sau nu) realitate promisiunile pe care edilul le-a făcut în campania din anul 2020. Vom trece în revistă, într-o serie de articole, minciunile cu care Vergil Chițac a reușit să-i convingă pe majoritatea votanților. Vă reamintim, Chițac este candidatul PNL pentru un nou mandat de primar al municipiului Constanța.

Analiza Dobrogea Live se bazează pe Programul de guvernare al lui Vergil Chițac din 2020, capitolul „Însănătoșirea Constanței – profilaxie pe patru ani”.

Minciuna/promisiunea numărul 1: Două spitale noi

„Constanța azi are nevoie de cel puțin 3 spitale noi. Specialiștii estimează că avem nevoie urgentă de următoarele tipuri de spital: Spital Municipal Policlinic (cu următoarele secții, cel puțin: interne, chirurgie, ortopedie, neurochirurgie, gastroenterologie, nefrologie), Spital de Copii și o Maternitate distinctă de Spitalul de Copii. Sunt convins că două dintre acestea se pot realiza în mandatul 2020-2024”, spunea Vergil Chițac în anul 2020.

Realitate: ZERO spitale noi

Da, Constanța are nevoie de spitale noi ca de aer. Promisiuni au fost și vor mai fi, dar fapte concrete aproape deloc.

Vergil Chițac își încheie mandatul de primar având la activ o tragedie soldată cu moartea a șapte oameni. Pe 1 octombrie 2021, un incendiu a izbucnit în Secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, unitate medicală aflată în subordinea Primăriei. Șapte femei, internate în acea secție, au murit. Ancheta penală în acest caz tergiversează.

Pus în fața acestei tragedii pe care nu și-o asumă, deși a decis să nu aprobe achiziționarea de senzori de fum pentru acest spital, lui Vergil Chițac i-au trebuit doi ani și jumătate pentru a găsi o soluție de compromis pentru ca SBI să poate funcționa cât de cât la capacitate normală: un spital modular, adică niște containere instalate în curtea unității medicale.

Citește și: Medicii Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, AMENINȚAȚI să nu mai vorbească public

Vergil Chițac a uitat de cele două spitale noi promise, despre care era convins că le va construi în perioada 2020-2024. Nu mai vorbește despre acest lucru și încearcă să manipuleze opinia publică lăudându-se cu deschiderea spitalului modular care este, pentru el, „un motiv de mândrie”.

Trebuie menționat faptul că singurul proiect în domeniu sănătății la care Primăria Constanța a început să lucreze, fiind în faza de studiu tehnic, este cel al construirii unei „Policlinici Municipale, specializarea cardiologie și oncologie”. Când va deveni realitate? Nimeni nu poate spune.

Citește și: Tragedia de la Infecțioase, acoperită de PNL cu promisiuni

Urmărește-ne pe:

4 COMENTARII

  1. Minciuni și realizări zero avem și în Stațiunea Costinești în mandatul primarului 2020-2024. Primar care se ascunde în spatele prietenului sau Gătită Lucian promițând luna după cer în campania electorală si a jurnalistului Hapurnea, un mâncător de cacat ,un lingău și un mincinos pentru susținerea primarului Jeanu Dorin.Nimic concret,nimic finalizat ,nimic concretizat ,nimic,nimic inafara de muzica,distracție și voie buna .Cetățenii Stațiunii Costinești, sunt foarte dezamagiti de votul care l-au acordat, sperând în mai bine nicidecum in mai rău.Au așteptat sa treacă acești patru ani dezamagiti,pentru a-și îndrepta greseala pe 9 iunie.Ii dorim primarului actual sa facă eclere cu soacra sa, fără sa-l deranjeze cetățeanul care i a acordat votul și încrederea.Mult succes la făcut eclere!

  2. Exista corupție la Primaria Costinești printre care și prestatorii de servicii Polaris,Iridex,SC Viralex 2015 administrator finul primarului și președintele partidului PSD pe Costinești.

  3. Constănțenii au ajuns precum Bucureșteni
    se multumesc cu un trotuar si un bec in fata blocului în 4 ani. Lucrari facute de o calitate mediocra precum a facut Mazare in piata Ovidiu in rest nui intereseaza ca orasul este o lada de gunoi a României….Am inteles ca tot Chitac ar fi preferatul lor un micinos ordinar care nu dă doi bani pe locuitori Constantei…..!

  4. booon si cine sa vina Stelica Garsoniera care dispare 4 ani si invie inainte de PAste ? Cupsa cu toti inteligentii din AUR ? Sau Horica de la OPC care doar da din gura si are zero cunostinte despre administratie. Cum o dam numa „inteligenti” sunt la Cta

Comentariile sunt închise.

Doneaza