PoliticăFelicia Ovanesian: Există corupție în Primăria Constanța și ea are legătură cu...

Felicia Ovanesian: Există corupție în Primăria Constanța și ea are legătură cu marii prestatori de servicii, printre care și POLARIS

Felicia Ovanesian, candidat independent pentru funcția de primar al municipiului Constanța, a postat pe pagina oficială de Facebook un clip video în care vorbește despre corupția din Primăria Constanța și despre compania Polaris M Holding, companie care se ocupă de salubrizarea orașului. Ovanesian a fost, până în martie 2023, city managerul orașului.

A spune constănțenilor că în Primăria Constanța nu există corupție (referire la o afirmație a lui Horia Constantinescu, candidatul PSD n.red.), reprezintă o formă de dispreț la adresa lor, deoarece toți știm că în primărie există corupție. Ea nu este generalizată, ea afectează 1,2,3…5 funcționari cu averi nejustificat de mari pe care nu le-ar putea explica niciodată și care se află în posturi cheie de conducere și care nu-i lasă pe funcționarii ierarhic inferior să-și desfășoare activitatea așa cum trebuie”, spune Felicia Ovanesian.

În opinia mea, bazată pe anii petrecuți în Primăria Constanța, cel puțin 30% din bugetul anual al municipiului este efectiv sifonat. Sunt bani care ajung în buzunarele unor persoane private și nu se regăsesc în serviciile prestate către constănțeni”, adaugă candidata.

Citește și: Felicia Ovanesian, candidată la Primăria Constanța: „Sunt convinsă că am soluții viabile ca să ne fie mai bine”

POLARIS, subiect tabu pentru candidații la Primăria Constanța

Ovanesian s-a referit și la firma care efectuează salubritatea în oraș – Polaris M Holding. Ea spune că, spre deosebire de campaniile electorale din 2016 și 2020, cînd subiectul Polaris și a salubrizării necorespunzătoare a orașului era în prim-plan, acum niciunul dintre candidații la primărie nu mai atacă acest subiect.

Părerea mea cu privire la serviciile prestate de Polaris este că sunt la fel de proaste ca întotdeauna și prestate cu echipamente la fel de neadecvate mileniului III. Am remarcat cu se mătura pe strada Dezrobirii cu mături de lemn, iar tot praful (care este cel mai periculos) se răspândea în aer”, adaugă ea.

Citește și: Ipocrizia Polaris. Patronul aruncă vina pe constănțeni că nu depozitează selectiv, în condițiile în care operatorul amestecă deșeurile la colectare

Revenind la corupția din Constanța, Felicia Ovanesian a spus că ea are legătură mare cu Polaris, Pentru a argumenta cele afirmate, candidata a reamintit faptul că în vara lui 2022, când Polaris a lăsat deșeurile prin oraș mai multe zile, iar Constanța se umpluse prin cartiere de gunoaie, niciunul dintre funcționarii Primăriei Constanța, care aveau legătură cu salubritatea, nu au făcut absolut nimic.

Două sau trei săptămâni cât a durat situația aceasta, niciunul dintre funcționari nu le-a trimis o hârtie, unul nu a trimis o somație…nimic. Am beneficiat de suportul Poliției Locale, au fost aplicate 125 de amenzi în cuantum de 1.500 de lei fiecare pentru că orașul ajunsese să pută și ei aveau obrăznicia de a nu ridica deșeurile.

Există corupție în primăria Constanța și are legătură cu marii prestatori de servicii, printre care și Polaris. Iar a afirma contrariul este o formă de dispreț la adresa constănțenilor care știu toți că există corupție”, concluzionează Ovanesian.

Citește și: Polaris M Holding, incriminată de documente FBI. Compania de salubritate, acuzată că a dat mită pentru un contract cu baza militară M. Kogălniceanu

Urmărește-ne pe:

Doneaza