Tragedia de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. După doi ani de la moartea a șapte femei, ancheta pare că bate pasul pe loc

Pe 1 octombrie 2021, un incendiu izbucnit în Secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța a dus la moartea a șapte femei internate în salonul de terapie intensivă. Tot atunci a demarat și o anchetă penală coordonată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

La doi ani de la tragedie, procurorul Sadîc Zafer a declarat pentru „Dobrogea Live” căancheta este efectuată încă in rem, adică în legătură cu prezumtiva comitere a infracțiunii de ucidere din culpă. Până în prezent nu a fost acuzată penal nicio persoană fizică sau juridică în cauză.”

Citește și: Un medic descrie „cârpelile” din secțiile deschise la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța

Procurorul, care este purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă tribunalul Constanța și unul dintre cei mai buni procurori criminaliști din Dobrogea, arată că expertiza criminalistică a fost finalizată de experții și specialiștii desemnați de organele judiciare, însă sunt așteptate și opiniile experților-parte propuși de unitatea spitalicească la care a avut loc evenimentul.

„Experții în procese pirogene au exprimat un punct de vedere asupra cauzei incendiului și exploziei subsecvente, însă datele de urmărire penală nu sunt publice și nu vă putem devoala deocamdată astfel de informații”, adaugă anchetatorul.

Citește și: Medicii Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, AMENINȚAȚI să nu mai vorbească public

Parchetul Tribunalului susține că, deși au trecut doi ani de la tragedie, nu se poate estima cât va mai dura până la terminarea urmăririi penale, întrucât cauza penală este complexă și impune administrarea unui probatoriu vast.

Citește și: Care sunt cauzele tragediei de la Spitalul de Infecțioase Constanța. RAPORTUL corpului de control al premierului

După doi ani, a început cu scandal instalarea modularului

Ideea unui spital modular, amplasat în curtea Spitalului de Boli Infecțioase, a fost lansată chiar de primarul Vergil Chițac imediat după tragedie

Publicația noastră a semnalat că Primăria Constanța a dat pe 13 iulie 2023 ordinul de începere a șantierului pentru construirea spitalului modular care va fi ridicat în curtea Spitalului Județean de Boli Infecțioase fără să solicite avizul Direcției pentru Cultură.

Citește și: Tragedia de la Infecțioase, acoperită de PNL cu promisiuni

Șantierul pentru spitalul modular, proiect în valoare de 12 milioane euro, este amplasat în zona protejată a Necropolei orașului antic Tomis (cod LMI CT-I-s-A-02555).

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza