9 C
Constanța
sâmbătă, aprilie 17, 2021
Acasă TOP-ȘTIRI Purtătorul de cuvânt al lui Teodosie, ironic la adresa catolicilor de la...

Purtătorul de cuvânt al lui Teodosie, ironic la adresa catolicilor de la Miercurea Ciuc

Imaginile impresionante, surprinse duminica trecută la Miercurea Ciuc, în timpul ceremonialului de sfințire a bucatelor cu ocazia Paștelui Catolic, sunt ironizate de Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

Slujba religioasă de la Miercurea Ciuc s-a desfășurat în condiții speciale, iar peste 3.000 de credincioși catolici au respectat toate restricțiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus.

Dacă anii trecuți slujba se desfășura doar pe platoul din fața Palatului Administrativ din Miercurea Ciuc, autoritățile au decis, ca anul acesta, să extindă zona, pentru păstrarea distanțării fizice.

Imaginile, devenite virale, l-au deranjat pe purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu, care consideră că nu putem vorbi de „civilizație și alte delicatețuri propagandiste”, atât timp cât nu toate parohiile dispun de o „piață ca aceea”.

Citește și: VIDEO IPS Teodosie: E mare păcat să mergi la o biserică catolică

Nu este primul atac îndreptat către catolici venit din partea unor reprezentanți ai Arhiepiscopiei Tomisului. În emisiunea de radio moderată de Eugen Tănăsescu, al cărei invitat săptămânal este IPS Teodosie, au fost semnalate mai multe atacuri gratuite la adresa Bisericii Catolice.

Mesajul integral al preotului Eugen Tănăsescu:

„Io propun ca fiecărei parohii să i se dea câte o piață cât aceea. După aia vorbim de civilizație și alte delicatețuri propagandiste. Lemnul și spațiile mici, da?! Ipocrizia zăpăcește România.”

Citește și: VIDEO Catolicii, din nou în vizorul ÎPS Teodosie: „Nu au dimensiunea căinței”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare

Ce foști parlamentari dobrogeni își vor pensiile speciale înapoi. Au deschis procese în instanță

Un fost parlamentar primea minimum 2.131 de lei pe lună pentru un mandat de patru ani. Cei care au avut de la trei mandate...

Două noi investiții în rețele de apă și de canalizare pentru locuitorii din zona de sud a litoralului

RAJA SA a semnat astăzi – 16 aprilie 2021, două noi contracte de lucrări, CL 41 și CL 46, prevăzute în amplul Proiect Regional...

Miercuri, localitatea 23 August și stațiunile Olimp și Neptun vor rămâne fără apă

Pentru executarea unor lucrări de reabilitare și sectorizare, la nivelul Gospodăriei de apă - Tatlageac, RAJA SA va întrerupe furnizarea apei potabile miercuri –...

Trafic îngreunat în zona Tomis III din Constanța

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 600 mm, de pe bd. Tomis nr....

Recent Comments