TOP-ȘTIRIPurtătorul de cuvânt al lui Teodosie, ironic la adresa catolicilor de la...

Purtătorul de cuvânt al lui Teodosie, ironic la adresa catolicilor de la Miercurea Ciuc

Imaginile impresionante, surprinse duminica trecută la Miercurea Ciuc, în timpul ceremonialului de sfințire a bucatelor cu ocazia Paștelui Catolic, sunt ironizate de Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

Slujba religioasă de la Miercurea Ciuc s-a desfășurat în condiții speciale, iar peste 3.000 de credincioși catolici au respectat toate restricțiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus.

Dacă anii trecuți slujba se desfășura doar pe platoul din fața Palatului Administrativ din Miercurea Ciuc, autoritățile au decis, ca anul acesta, să extindă zona, pentru păstrarea distanțării fizice.

Imaginile, devenite virale, l-au deranjat pe purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu, care consideră că nu putem vorbi de „civilizație și alte delicatețuri propagandiste”, atât timp cât nu toate parohiile dispun de o „piață ca aceea”.

Citește și: VIDEO IPS Teodosie: E mare păcat să mergi la o biserică catolică

Nu este primul atac îndreptat către catolici venit din partea unor reprezentanți ai Arhiepiscopiei Tomisului. În emisiunea de radio moderată de Eugen Tănăsescu, al cărei invitat săptămânal este IPS Teodosie, au fost semnalate mai multe atacuri gratuite la adresa Bisericii Catolice.

Mesajul integral al preotului Eugen Tănăsescu:

„Io propun ca fiecărei parohii să i se dea câte o piață cât aceea. După aia vorbim de civilizație și alte delicatețuri propagandiste. Lemnul și spațiile mici, da?! Ipocrizia zăpăcește România.”

Citește și: VIDEO Catolicii, din nou în vizorul ÎPS Teodosie: „Nu au dimensiunea căinței”

spot_img
spot_img

Urmărește-ne pe:

Doneaza