9 C
Constanța
sâmbătă, aprilie 17, 2021
Acasă Politică VIDEO Cristina Rizea, despre PSD și AUR: „Încurajează falsele teorii venite din...

VIDEO Cristina Rizea, despre PSD și AUR: „Încurajează falsele teorii venite din laboratoarele Sputnik”

Cristina Rizea, deputat USR PLUS de Constanța, a susținut azi în Camera Deputaților o declarație politică: „Protestul – Drept fundamental într-o democrație. Cinismul și manipularea – Trăsătură fundamentală PSD-AUR”.

Cristina Rizea a vorbit în fața colegilor parlamentari despre momentul Moscova 1771, când autoritățile ruse au luat decizia închiderii bisericilor, cârcimilor și prăvăliilor pentru limitarea răspândirii epidemiei de ciumă. Imediat, s-au dezvoltat diferite teorii ale conspirației.

Ce avem în plus în secolul XXI? Avem două partide în Parlament cu mentalitate venită din negura Evului Mediu care se agață cu disperare de nemulțumirile și nefericirile oamenilor, le amplifică exploatând fricile primare ale umanității. Încurajează falsele teorii venite din laboratoarele Sputnik. Aruncă în față tot felul de personaje ahtiate după rating și își pun pe umeri, cu ipocrizie, mantia de falși idoli salvatori, spune Cristina Rizea.

Deputata a adresat și o întrebare celor de la PSD și AUR: Dacă alegem să ignorăm virusul, să ne comportăm ca și cum n-ar exista, care este rezultatul? 

Vreți transformarea spitalelor în morgi? Pentru că în treizeci de ani v-a durut în cot de sistemul sanitar, de nu avem, azi, nici spitale, nici dotări, nici medici suficienți. Vreți să rămânem o țară izolată de restul lumii, închisă, cum e Corea de Nord? Nici ei nu recunosc că virusul există. Sau vreți mai bine să ne întoarceți în Evul Mediu? Vă convine mai mult așa? Vă place să fiți jupâni-oligarhi, într-o Românie sărăcită și needucată?

Cristina Rizea le-a cerut parlamentarilor din cele două partide să lase deoparte ipocrizia. De asemenea, ea a vorbit despre dreptul fundamental al oamenilor de a protesta.

E normal ca lumea să fie nemulțumită de restricții, nimeni nu și le dorește. Doar că sunt necesare ca să scăpăm mai repede de pandemie și să ne întoarcem cu toții, la o viață normală. Respect dreptul la protest. E un drept fundamental. Și îi respect pe cei care au protestat pașnic, au păstrat distanțarea fizică și au respectat măsurile sanitare.

Nu îi respect pe cei care au desconsiderat regulile, pe cei care au incitat la violență și sfidare. Mă refer în special la voi, dragi colegi parlamentari, care ați fost votați să faceți legi bune pentru români și nu să le încălcați.

Clar, nu am niciun fel de considerație, pentru voi, cei care vă luați lumină de la Moscova. Voi care exploatați cu nonșalanță greutățile românilor, care vă cocoțați pe suferința lor.

Combaterea pandemiei este un efort colectiv, iar voi, prin comportamentul vostru, nu doar că nu contribuiți la acest efort, ci comiteți păcatul capital de a vinde iluzia empatiei pentru un share pe Facebook. Nu girez sfidarea; nici a legilor, nici a efortului colectiv. Dar mai ales, nu girez manipularea suferinței în speranța unui câștig politic, a mai spus de la tribuna Camerei Deputaților Cristina Rizea..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare

Ce foști parlamentari dobrogeni își vor pensiile speciale înapoi. Au deschis procese în instanță

Un fost parlamentar primea minimum 2.131 de lei pe lună pentru un mandat de patru ani. Cei care au avut de la trei mandate...

Două noi investiții în rețele de apă și de canalizare pentru locuitorii din zona de sud a litoralului

RAJA SA a semnat astăzi – 16 aprilie 2021, două noi contracte de lucrări, CL 41 și CL 46, prevăzute în amplul Proiect Regional...

Miercuri, localitatea 23 August și stațiunile Olimp și Neptun vor rămâne fără apă

Pentru executarea unor lucrări de reabilitare și sectorizare, la nivelul Gospodăriei de apă - Tatlageac, RAJA SA va întrerupe furnizarea apei potabile miercuri –...

Trafic îngreunat în zona Tomis III din Constanța

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 600 mm, de pe bd. Tomis nr....

Recent Comments