VIDEO Catolicii, din nou în vizorul ÎPS Teodosie: „Nu au dimensiunea căinței”

Invitat joi la o emisiune a radioului arhiepiscopiei, Îps Teodosie a declarat că, referitor la modul în care se împărtășesc, catolicii nu au dimensiunea pocăinței.

Îps Teodosie este adeptul împărtășirii credincioșilor ortodocși o dată la 40 de zile. În acest context, fiind întrebat de o credincioasă de ce nu se poate împărtăși mai des, ierarhul a invocat canoanele, dar i-a invocat și pe Maria Egipteanca, care s-a împărtășit de trei ori în viața ei potrivit ierarhului, dar și pe proorocul Moise care a postit de două ori câte 40 de zile pentru a primi Tablele Legii pe Muntele Sinai.

Fără să fie întrebat despre practica împărtășaniei în Biserica Romano Catolică, Îps Teodosie și-a completat răspunsul, printr-un nou atac gratuit la adresa catolicilor:

Citește și VIDEO IPS Teodosie: E mare păcat să mergi la o biserică catolică

Îps Teodosie:Știu că cei din Apus au luat modelul de la care nu trebuia să îl ia. Ei n-au căință, de aceea se împărtășesc des. Am auzit oameni mari din ortodoxie care spuneau: „Păi dacă se împărtășesc catolicii, cum să nu ne împărtășim și noi?” Păi ei n-au dimensiunea căinței. Ei se împărtășesc și de patru ori pe zi. Atât se pot împărtăși. Un preot la catolici poate face patru liturghii, că n-are nevoie de ajunare, de post, pentru că ei au schimbat rânduiala. Și-atunci ne luăm după cei ce au modificat rânduiala apostolică?

Afirmațiile ierarhului vin în urma scandalului în care a fost implicată Biserica Ortodoxă Română, după ce, tot acesta a declarat, într-o altă ediție a aceleași emisiuni, că e mare păcat să mergi ca ortodox la o biserică catolică. Deși, atât Patriarhia Română cât și Biserica Romano Catolică din România au emis comunicate oficiale în urma declarației Îps Teodosie, Arhiepiscopia Tomisului nu a prezentat niciun punct de vedere oficial. Instituția s-a mulțumit să publice punctul personal de vedere al purtătorului ei de cuvânt.

Întrebarea și răspunsul integral al Îps Teodosie din emisiunea de joi le puteți vizualiza aici, de la minutul 44:20.

Urmărește-ne pe:

4 COMENTARII

  1. Demență senilă ca la manual. Mi-ar fi milă de ce-l așteaptă, dacă n-ar fi o jigodie. Macedon Porcul…

Comments are closed.

Doneaza