2.4 C
Constanța
joi, decembrie 1, 2022
AcasăActualitateDocument | Prospectul în limba română al vaccinului împotriva Covid 19

Document | Prospectul în limba română al vaccinului împotriva Covid 19

Agenția Europeană a Medicamentului a publicat prospectul în limba română al vaccinului împotriva Covid produs de Pfizer și BioNTech, potrivit republica.ro. Cunoscut sub denumirea comercială Comirnaty, serul este un vaccin de tip ARNm COVID-19 (cu nucleozide modificate), indicat pentru imunizare activă pentru prevenirea COVID-19 cauzat de virusul SARS-CoV-2, la persoane cu vârsta de 16 ani și peste.

Vaccinul se administrează intramuscular după diluare, sub forma unei scheme cu 2 doze (a câte 0,3 ml), la o distanță de cel puțin 21 zile una de alta. 

Primele 10.000 de doze de vaccin împotriva Covid au ajuns în România vineri, în prima zi de Crăciun, cu un transport special, coordonat de Pfizer/BioNTech. Condițiile speciale de stocare au impus ca transportul să se facă pe șosea și nu cu avionul, a transmis Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Sâmbătă dimineață, dozele de vaccin au ajuns la Institutul Cantacuzino, unde sunt păstrate la o temperatură de -80 de grade Celsius. De acolo, acestea vor fi trimise, în lăzi cu gheață carbonică, la centrele de vaccinare din țară.

Mâine va începe procesul de imunizare, inclusiv la Constanța. Primii care vor beneficia de ser vor fi medicii și asistentele din spitalele Covid. În prima lună a anului, sunt așteptate în România încă 600.000 de doze de vaccin.

Aici puteți accesa prospectul în limba română al vaccinului Comirnaty.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Cele mai populare

Recent Comments