3.9 C
Constanța
sâmbătă, martie 6, 2021
Acasă Actualitate VIDEO IPS Teodosie: E mare păcat să mergi la o biserică catolică

VIDEO IPS Teodosie: E mare păcat să mergi la o biserică catolică

Invitat, joi, la o emisiune a radioului Arhiepiscopiei Tomisului, IPS Teodosie a răspuns și unei întrebări venite din partea unui ascultător care locuiește în Anglia.

Acesta a întrebat dacă este păcat că merge la biserică catolică, în contextul în care în zona lui nu sunt biserici ortodoxe. Răspunsul ierarhului constănțean a fost unul tranșant: „E mare păcat”.

Întrebat de reporterii „Dobrogea Live” cum vede această declarație, monseniorul Ieronim Iacob, preot paroh al bisericii Sfântul Anton de Padova din Constanța și purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei pentru Vicariatul de Dobrogea, a declarat că până în prezent nu au fost probleme interconfesionale la Constanța.

„Fără să vorbesc în numele Arhiepiscopiei de la București, ci în nume personal, cunosc această abordare mai tranșantă a IPS Teodosie, dar, la întâlnirile dintre noi își nuanțează discursul, și, ca atare, niciodată nu au fost probleme interconfesionale la Constanța”.

Declarația IPS Teodosie trebuie privită și în contextul în care este cunoscut faptul că multe biserici ortodoxe românești din lume sunt găzduite chiar în lăcașe de cult romano-catolice. Și, de cele mai multe ori, preoții catolici ajută comunitățile românești pentru a avea un loc de slujire.

Sursa video: Radio Dobrogea

Sursa foto: Ziua de Constanța

Citește și: VIDEO ÎPS Teodosie, primul episcop al BOR care apare într-o reclamă

3 COMENTARII

  1. Dar ce cauta jegul la rugăciune comună cu ereticii catolici? Atât de dual este în fire și în comportament încât se duelează cu Lucifer pentru locul 1. Dar când a luat bani de la catolici?

Comments are closed.

Cele mai populare

Primul laborator de optică medicală din Constanța: „Atelierele Șapira”

Timp de mai bine de 30 de ani, întreprinzătorul Pincus Șapira și-a pus amprenta asupra activităților comerciale ale Constanței interbelice. Domeniile afacerilor sale de...

Miniporturi la Ostrov, Rasova, Ghindărești și Topalu. Bogdan Bola: „Acest proiect nu trebuie ratat”

Soarta unui proiect care suna promițător pentru dezvoltarea turistică a zonei de vest a județului Constanța, amenajarea unor miniporturi turistice pe Dunăre, a intrat...

„Salonul de primăvară” – Expoziție organizată în memoria Doinei Păuleanu

Odată cu redeschiderea Muzeului de Artă din Constanța, pe 26 februarie 2021, au început și primele activități de anul acesta ale instituției de cultură....

Daniel Dumitrescu (PNL): Orașul Năvodari arată ca după bombardament. Președintele liberal cere explicații primăriei

Lucrări executate la rețelele de utilități, care nu au mai adus trama stradală la forma inițială, se întâlnesc la tot pasul prin orașul Năvodari....

Recent Comments