ActualitateVIDEO IPS Teodosie: E mare păcat să mergi la o biserică catolică

VIDEO IPS Teodosie: E mare păcat să mergi la o biserică catolică

Invitat, joi, la o emisiune a radioului Arhiepiscopiei Tomisului, IPS Teodosie a răspuns și unei întrebări venite din partea unui ascultător care locuiește în Anglia.

Acesta a întrebat dacă este păcat că merge la biserică catolică, în contextul în care în zona lui nu sunt biserici ortodoxe. Răspunsul ierarhului constănțean a fost unul tranșant: „E mare păcat”.

Întrebat de reporterii „Dobrogea Live” cum vede această declarație, monseniorul Ieronim Iacob, preot paroh al bisericii Sfântul Anton de Padova din Constanța și purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei pentru Vicariatul de Dobrogea, a declarat că până în prezent nu au fost probleme interconfesionale la Constanța.

„Fără să vorbesc în numele Arhiepiscopiei de la București, ci în nume personal, cunosc această abordare mai tranșantă a IPS Teodosie, dar, la întâlnirile dintre noi își nuanțează discursul, și, ca atare, niciodată nu au fost probleme interconfesionale la Constanța”.

Declarația IPS Teodosie trebuie privită și în contextul în care este cunoscut faptul că multe biserici ortodoxe românești din lume sunt găzduite chiar în lăcașe de cult romano-catolice. Și, de cele mai multe ori, preoții catolici ajută comunitățile românești pentru a avea un loc de slujire.

Sursa video: Radio Dobrogea

Sursa foto: Ziua de Constanța

Citește și: VIDEO ÎPS Teodosie, primul episcop al BOR care apare într-o reclamă

spot_img
spot_img

Urmărește-ne pe:

3 COMENTARII

  1. Dar ce cauta jegul la rugăciune comună cu ereticii catolici? Atât de dual este în fire și în comportament încât se duelează cu Lucifer pentru locul 1. Dar când a luat bani de la catolici?

Comentariile sunt închise.

Doneaza