6.1 C
Constanța
sâmbătă, februarie 27, 2021
Acasă Actualitate VIDEO IPS Teodosie: E mare păcat să mergi la o biserică catolică

VIDEO IPS Teodosie: E mare păcat să mergi la o biserică catolică

Invitat, joi, la o emisiune a radioului Arhiepiscopiei Tomisului, IPS Teodosie a răspuns și unei întrebări venite din partea unui ascultător care locuiește în Anglia.

Acesta a întrebat dacă este păcat că merge la biserică catolică, în contextul în care în zona lui nu sunt biserici ortodoxe. Răspunsul ierarhului constănțean a fost unul tranșant: „E mare păcat”.

Întrebat de reporterii „Dobrogea Live” cum vede această declarație, monseniorul Ieronim Iacob, preot paroh al bisericii Sfântul Anton de Padova din Constanța și purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei pentru Vicariatul de Dobrogea, a declarat că până în prezent nu au fost probleme interconfesionale la Constanța.

„Fără să vorbesc în numele Arhiepiscopiei de la București, ci în nume personal, cunosc această abordare mai tranșantă a IPS Teodosie, dar, la întâlnirile dintre noi își nuanțează discursul, și, ca atare, niciodată nu au fost probleme interconfesionale la Constanța”.

Declarația IPS Teodosie trebuie privită și în contextul în care este cunoscut faptul că multe biserici ortodoxe românești din lume sunt găzduite chiar în lăcașe de cult romano-catolice. Și, de cele mai multe ori, preoții catolici ajută comunitățile românești pentru a avea un loc de slujire.

Sursa video: Radio Dobrogea

Sursa foto: Ziua de Constanța

Citește și: VIDEO ÎPS Teodosie, primul episcop al BOR care apare într-o reclamă

3 COMENTARII

  1. Dar ce cauta jegul la rugăciune comună cu ereticii catolici? Atât de dual este în fire și în comportament încât se duelează cu Lucifer pentru locul 1. Dar când a luat bani de la catolici?

Comments are closed.

Cele mai populare

„Trenul bordel” Constanța – Techirghiol – Eforie Sud

Vara anului 1930 avea să aducă în atenția autorităților din stațiunile de pe litoral o situație mai puțin întâlnită: în trenurile care circulau pe...

Teatrul de Stat Constanța intră în realitatea virtuală. Primul spectacol, duminică

Deși realitatea virtuală este un concept pe care îl cunoaștem asociat cu jocurile pe calculator, sfera de aplicabilitate este deosebit de vastă, iar mintea...

Cristina Rizea, despre finanțarea schitului Prodromu: „Cu un milion de euro se poate construi o creșă”

Parlamentarii au dezbătut zilele acestea proiectul inițiat anul trecut de PSD pentru finanțarea schitului Prodromu din muntele Athos. România dă bani de la bugetul...

Primărie vs. Academie. Amiralul Chițac a picat examenul parcărilor

Ordinul se execută, nu se discută. Cam așa a crezut amiralul (ales primar) că va reuși să implementeze un nou Regulament al parcărilor în...

Recent Comments