10.4 C
Constanța
luni, noiembrie 29, 2021
AcasăActualitateVergil Chițac dă vina pe Felix Stroe pentru banii nerecuperați din dosarul...

Vergil Chițac dă vina pe Felix Stroe pentru banii nerecuperați din dosarul retrocedărilor. Ce răspunde senatorul

Primarul Chițac a anunțat în urmă cu câteva zile că a dat în judecată mai mulți condamnați din dosarul retrocedărilor. Vrea să recupereze aproximativ 20 de milioane de euro din paguba de 114 milioane de euro.

Totodată, Vergil Chițac (PNL) îl acuză pe senatorul PSD Felix Stroe că din cauza lui sumele nu s-au confiscat odată cu condamnarea lui Radu Mazăre și a celorlalți inculpați.

Sumele puteau fi deja confiscate când au fost condamnați dacă Felix Stroe nu propunea neangajarea Consiliului Local ca parte vătămată în proces. El a propus, consilierii au votat cu 2 mâini, căci deh, de aceea avem un cartier pe malul mării numit al Consilierilor”, spune Chițac.

Consilierii PNL au votat propunerea lui Stroe

În replică, senatorul Felix Stroe explică faptul că la vreme respectivă a fost o ședință de Consiliu Local în care consilierii trebuiau să decidă dacă UAT Constanța se constituie parte civilă în dosar sau nu.

A fost o ședință cu respectarea legii. Să terminăm cu manipularea ieftină. Inclusiv secretarul CL a dat aviz. În orice litigiu, există două părți: procuratura, care anchetează problema, și partea anchetată.”

Stroe arată că stabilirea prejudiciului în astfel de spețe are două etape: constatarea procurorului privind prejudiciul (se aduce la cunoștință celui care i se impută prejudiciul, iar cel din urmă spune că nu a comis niciun prejudiciu) și o expertiză făcută de un expert contabil autorizat, independent.

Nici judecătorii nu judecă fără expertiză. Nu ni s-a prezentat un raport, o expertiză de către un expert nu ne puteam pronunța că este sau nu prejudiciu și am solicitat reluarea discuției pe un raport de expertiză. Aceasta a fost intervenția mea. Toți consilierii, inclusiv cei din PNL, au îmbrățișat această idee”.

Stroe mai spune că primarul Chițac, probabil, este „stresat din cauza problemelor municipalității” și ar trebui să studieze mai bine legea înainte de a deschide gura.

Cele mai populare

Recent Comments