-0.6 C
Constanța
duminică, ianuarie 29, 2023
AcasăJustițieDosarul „Satul pescăresc tradițional Tulcea” – Lista neregulilor constatate de procurorii DNA

Dosarul „Satul pescăresc tradițional Tulcea” – Lista neregulilor constatate de procurorii DNA

La numai 9 luni de la finalizarea proiectului, anchetatorii au găsit o serie de nereguli care fuseseră sesizate și de către reprezentanții UAT Tulcea.

Trei administratori de firme au fost trimiși în judecată de DNA Constanța în dosarul Satului pescăresc tradițional din Tulcea. Ei sunt acuzați că au falsificat documente obținând astfel peste 3 milioane de lei din fonduri nerambursabile.

Potrivit procurorilor, „în cursul anului 2015, în contextul realizării unui proiect finanţat din fonduri nerambursabile, „Obiectivul turistic sat pescăresc tradiţional”, cei trei inculpaţi (proiectant, diriginte de şantier şi constructor), implicaţi în realizarea acestuia, ar fi falsificat procesele-verbale de recepţie atestând în cuprinsul lor împrejurarea neadevărată că lucrările executate corespundeau proiectului tehnic.

Ulterior, documentele respective ar fi fost depuse fără vinovăţie de către funcţionari din primăria Tulcea la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru aprobarea cererilor de rambursare a finanţării”.

Citește și: Cine sunt inculpații din dosarul DNA referitor la Satul Pescăresc din Tulcea

Procurorii susţin că cei trei inculpaţi a fi beneficiat de fonduri nerambursabile în valoare totală de 3.039.229 lei, după cum urmează: 150.660 lei către proiectant, de 81.200 lei către dirigintele de şantier şi de 2.807.369 lei către constructor.

La data de 30.09.2016 a fost efectuată o constatare la fața locului, ocazie cu care au fost observate și fixate prin fotografii judiciare mai multe neconformități față de proiectul tehnic. Astfel:

  • În clădirea bufet, lucrările nu erau finalizate (cu toate că acestea fuseseră recepționate la data de 07.12.2015), iar o parte din grinzile de susținere erau executate din material lemnos refolosit;
  • În atelierele meșteșugărești pereții interiori erau nefinisați și nevăruiți, iar podeaua era fixată superficial
  • În sediul administrativ pereții erau crăpați și existau urme de rugină la stâlpii de rezistență;
  • În casele tradiționale, pereții erau fisurați, retușați cu var de altă nuanță cu cea originală, o parte din paturi nu aveau saltele, tavanele erau construite cu lufturi mari (cca 1,5cm între scânduri), iar în dulapurile din lemn tradiționale fuseseră folosite rafturi din PFL refolosit;
  • În casa tradițională Mila 23, fereastra avea ramă doar la geamul din mijloc;
  • Biserica tradițională nu era pictată pe interior;
  • În casele tradiționale erau montate sisteme moderne de iluminat (aplice), iar bazinele de apă (lavoarele) erau prinse direct de perete, bătute în cuie

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Tulcea.

Sursa foto: FB/Satul Pescaresc Traditional Tulcea

Citește și:

Baronul condamnărilor. Nicușor Constantinescu a strâns 24 de ani de pușcărie. Problemele penale continuă

Rechizitoriu DNA: Cum primea mită comisarul Duțu de la Poliția Rutieră Medgidia

Șpagă pentru comisar. Șeful Poliției Eforie, trimis în judecată

Cele mai populare

Recent Comments