2.4 C
Constanța
joi, decembrie 1, 2022
AcasăJustițieCine sunt inculpații din dosarul DNA referitor la Satul Pescăresc din Tulcea

Cine sunt inculpații din dosarul DNA referitor la Satul Pescăresc din Tulcea

Trei administratori de firme au fost trimiși în judecată de DNA Constanța în dosarul Satului pescăresc tradițional din Tulcea. Ei sunt acuzați că au falsificat documente obținând astfel peste 3 milioane de lei din fornduri nerambursabile.

Vizireanu Cosmin Tudor, Grigore Florin Adrian și Gheorghiu Andrei Aurel sunt acuzați de săvârşirea infracţiunilor de participaţie improprie la folosire cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură, în formă continuată.

Potrivit procurorilor, „în cursul anului 2015, în contextul realizării unui proiect finanţat din fonduri nerambursabile, „Obiectivul turistic sat pescăresc tradiţional”, cei trei inculpaţi (proiectant, diriginte de şantier şi constructor), implicaţi în realizarea acestuia, ar fi falsificat procesele-verbale de recepţie atestând în cuprinsul lor împrejurarea neadevărată că lucrările executate corespundeau proiectului tehnic.

Ulterior, documentele respective ar fi fost depuse fără vinovăţie de către funcţionari din primăria Tulcea la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru aprobarea cererilor de rambursare a finanţării”.

Procurorii susţin că cei trei inculpaţi a fi beneficiat de fonduri nerambursabile în valoare totală de 3.039.229 lei, după cum urmează: 150.660 lei către proiectant, de 81.200 lei către dirigintele de şantier şi de 2.807.369 lei către constructor.

Deocamdată, Tribunalul Tulcea nu a stablit primul termen de judecată.

Cine sunt cei trei inculpați

Vizireanu Cosmin Tudor este un cunoscut arhitect tulcean, care prin firma sa Optim Proiect SRL (redenumită Opscape Hub S.R.L) a derulat sau derulează contracte cu mai multe instituții publicie, în special primării din județ.

În luna iunie, firma arhitectului Vizireanu a câștigat concursul de proiecte pentru remodelarea falezei Tulcea. În anul 2019, conform datelor financiare publice, firma de arhitectură a lui Cosmin Vizireanu a avut o cifră de afaceri de 896.000 de lei, dintre care 263.000 de lei a fost profitul.

Contactat de reporterii Dobrogea Live, vizireanu a spus că nu comentează acuzațiile și că dosarul penal este „o prostie”.

Gheorghiu Andrei Aurel este asociat (95%0 și administrator al firmei de construcții SC Recamo Edil SRL, o firmă care după momentul începerii investigației DNA a avut cifră de afaceri zero. Gheorghiu apare, conform datelor de la Registrul Comerțului, ca fiind administrator la Agropiețe SA (societate comercială a primăriei Tulcea), director general la Servicii Publice SA și asociat unic și administrator al SC Site Dirig SRL, firmă specializată în activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea.

Aurel Andrei Gheorghiu nu a vrut să facă niciun fel de declarații referitoare la dosarul penal.

Despre Grigore Florin Adrian, informațiile publice sunt contradictorii, persoana respectivă neputând fi contactată pentru un punct de vedere.

sursa foto FB/Satul Tradițional Pescăresc Tulcea

CITEȘTE ȘI:

Cele mai populare

Recent Comments