1.4 C
Constanța
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăJustițieFostul și actualul primar al comunei Bărăganu, condamnați la închisoare

Fostul și actualul primar al comunei Bărăganu, condamnați la închisoare

Soții Neague au fost condamnați astăzi, în prima instanță, la închisoare. Magdalena, actual primar al comunei Bărăganu, a fost condamnată la 2 ani și 2 luni cu suspendare, el, Titu, fost primar al aceleiași comune, a primit 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare.

În anul 2017, procurorii DNA Constanța i-au trimis în judecată pe soții Neague pentru fraudă cu fonduri europene. Sentința Tribunalului Constanța nu este definitivă.

NEAGUE MAGDALENA, administrator împuternicit al S.C. La Titu Frumosu S.R.L. pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată,
– fals în înscrisuri sub semnătură privată,

SC LA TITU FRUMOSU SRL pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată,
– fals în înscrisuri sub semnătură privată,

NEAGUE TITU, la data faptelor administrator în fapt al S.C. La Titu Frumosu S.R.L și primar al comunei Bărăganu, județul Constanța, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– complicitate lafolosirea sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată,
– fals intelectual în formă continuată.

Citește și: DOCUMENTE: Dosarul DNA care-l vizează pe Făgădău oprește lucrările proiectului din Portul Tomis

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 2015 – 2017, inculpata Neague Magdalena, în calitate de administrator împuternicit al S.C. La Titu Frumosu S.R.L., beneficiind de ajutorul inculpatului Neague Titu, a depus cu rea-credință la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente false, inexacte sau incomplete, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de plată, pentru suprafețe de teren pe care fie nu le lucrase, fie nu le deținea în baza unor documente justificative perfect valabile.

O parte din aceste documente au fost puse la dispoziție de către primarul comunei Bărăganu, inculpatul Neague Titu.

Prin aceste demersuri, inculpata Neague Magdalena a obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare totală de 1.547.889 lei, sumă cu care Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal.
În cauză, s-a instituit măsura popririi asiguratorii asupra conturilor deținute de către inculpații Neague Magdalena, S.C. La Titu Frumosu SRL și Neague Titu.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Cele mai populare

Recent Comments