3.9 C
Constanța
sâmbătă, martie 6, 2021
Acasă Actualitate Proiect: Nicio stradă nouă fără aliniament de copaci în Constanța

Proiect: Nicio stradă nouă fără aliniament de copaci în Constanța

Un nou proiect privind obligativitatea amenajării de aliniamente de arbori pe străzile nou construite, pe cele aflate în construcție, cât și a completării cu copaci pe străzile existente din Constanța, a fost înaintat spre aprobare primarului orașului, Vergil Chițac.

Potrivit inițiatorului proiectului, consilierul municipal USR PLUS, Cerasela Badea, regulamentul se află în stare incipientă de consultare.

“Registrul spațiilor verzi pus în consultare publică mi-a confirmat că există foarte multe străzi fără copaci, fără umbră și oxigen, mai ales în cartierele noi. De asemenea, o colegă, proaspăt mămică, mi-a arătat cât de greu este să străbați un cartier cu copilul în căruț, pe o stradă fără trotuar și fără alveole cu arbori plantați, în plin soare”, a declarat pentru „Dobrogea Live” consilierul municipal.

Printre avantajele menționate în expunerea de motive a proiectului se numără faptul că străzile cu aliniamente de arbori au temperaturi cu până la 15 grade mai reduse vara.

De asemenea, fundamentarea proiectului mai cuprinde faptul că arborii de pe trotuare au capacitatea de a reduce gazele de eșapament și praful, prelungesc durata de viață a pavajelor, absorb până la 30% din apa din precipitații și, nu în ultimul rând, au beneficii estetice și psihice asupra cetățenilor.

Totodată, Cerasela Badea a precizat că existența copacilor pe străzi crește suprafața verde cu 5% față de parcelările fără aliniamente de arbori.

Citește și: Consilierii USR PLUS demarează procedurile pentru înființarea unui parc în Faleză Nord

Cele mai populare

Primul laborator de optică medicală din Constanța: „Atelierele Șapira”

Timp de mai bine de 30 de ani, întreprinzătorul Pincus Șapira și-a pus amprenta asupra activităților comerciale ale Constanței interbelice. Domeniile afacerilor sale de...

Miniporturi la Ostrov, Rasova, Ghindărești și Topalu. Bogdan Bola: „Acest proiect nu trebuie ratat”

Soarta unui proiect care suna promițător pentru dezvoltarea turistică a zonei de vest a județului Constanța, amenajarea unor miniporturi turistice pe Dunăre, a intrat...

„Salonul de primăvară” – Expoziție organizată în memoria Doinei Păuleanu

Odată cu redeschiderea Muzeului de Artă din Constanța, pe 26 februarie 2021, au început și primele activități de anul acesta ale instituției de cultură....

Daniel Dumitrescu (PNL): Orașul Năvodari arată ca după bombardament. Președintele liberal cere explicații primăriei

Lucrări executate la rețelele de utilități, care nu au mai adus trama stradală la forma inițială, se întâlnesc la tot pasul prin orașul Năvodari....

Recent Comments