-2.9 C
Constanța
luni, martie 8, 2021
Acasă Actualitate Consilierii USR PLUS demarează procedurile pentru înființarea unui parc în Faleză Nord

Consilierii USR PLUS demarează procedurile pentru înființarea unui parc în Faleză Nord

Consilierii locali USR PLUS din cadrul Primăriei Constanța inițiază săptămâna aceasta procedurile premergătoare înființării unui parc pe o suprafață de 11.500 mp în cartierul Faleză Nord.

„Săptămâna aceasta vom purta discuții cu direcțiile de Patrimoniu și Urbanism din Primărie pentru a ne pune la dispoziție planul urbanistic și situația juridică a terenului în cauză. Cel mai probabil va fi nevoie de un nou plan urbanistic, care să permită amenajarea unui parc în acea zonă. Vom face lucrurile pas cu pas. Este un proiect pe care îl vom duce la îndeplinire”, a declarat pentru „Dobrogea Live” consilierul local din cadrul comisiei de Urbanism, Cătălin Iacob.

Acesta a precizat că terenul propus spre amenajare este situat în Faleză Nord, pe malul mării, pe o suprafață de aproximativ 11.500 mp, între zona rezidențială Santa Maria Bay și ansamblul de blocuri Spectrum.

„Creșterea suprafeței de spațiu verde în Constanța este o prioritate. Au fost două decenii în care spațiile verzi au fost betonate, cu complicitatea autorităților locale. În cazul de față proiectul nostru pe termen mediu vizează amenajarea de la zero a acest parc”, a adăugat Iacob.

Proiectul parcului din Faleză Nord este parte din programul de guvernare locală propus de USR PLUS, și prezentat în campania pentru alegerile locale din septembrie.

Cea mai mare parte din taluzul Constanței a fost înstrăinată abuziv de administrația PSD, însă Înalta Curte de Casație și Justiție a decis întoarcerea terenurilor în patrimoniul orașului. Pentru a intra în posesia terenurilor, Primăria trebuie să inițieze, la rândul său, acțiuni în instanță.

2 COMENTARII

Comments are closed.

Cele mai populare

Pescarii din Portul Tomis au revenit la vechea tabără, după ce au fost evacuați de Primărie

Pescarii din Portul Tomis au revenit pe terenul pe care au avut tabăra timp de aproape 60 de ani, după ce au fost nevoiți...

Judecătorii din Madagascar nu-l pot scăpa de pușcărie pe Radu Mazăre

Radu Mazăre, prin avocații săi, încearcă pe toate căile să scape de închisoare. Doar că, magistrații români nu-i dau dreptate, iar el își va...

Primul laborator de optică medicală din Constanța: „Atelierele Șapira”

Timp de mai bine de 30 de ani, întreprinzătorul Pincus Șapira și-a pus amprenta asupra activităților comerciale ale Constanței interbelice. Domeniile afacerilor sale de...

Miniporturi la Ostrov, Rasova, Ghindărești și Topalu. Bogdan Bola: „Acest proiect nu trebuie ratat”

Soarta unui proiect care suna promițător pentru dezvoltarea turistică a zonei de vest a județului Constanța, amenajarea unor miniporturi turistice pe Dunăre, a intrat...

Recent Comments