2.4 C
Constanța
miercuri, ianuarie 19, 2022
AcasăActualitateConsilierii USR PLUS demarează procedurile pentru înființarea unui parc în Faleză Nord

Consilierii USR PLUS demarează procedurile pentru înființarea unui parc în Faleză Nord

Consilierii locali USR PLUS din cadrul Primăriei Constanța inițiază săptămâna aceasta procedurile premergătoare înființării unui parc pe o suprafață de 11.500 mp în cartierul Faleză Nord.

„Săptămâna aceasta vom purta discuții cu direcțiile de Patrimoniu și Urbanism din Primărie pentru a ne pune la dispoziție planul urbanistic și situația juridică a terenului în cauză. Cel mai probabil va fi nevoie de un nou plan urbanistic, care să permită amenajarea unui parc în acea zonă. Vom face lucrurile pas cu pas. Este un proiect pe care îl vom duce la îndeplinire”, a declarat pentru „Dobrogea Live” consilierul local din cadrul comisiei de Urbanism, Cătălin Iacob.

Acesta a precizat că terenul propus spre amenajare este situat în Faleză Nord, pe malul mării, pe o suprafață de aproximativ 11.500 mp, între zona rezidențială Santa Maria Bay și ansamblul de blocuri Spectrum.

„Creșterea suprafeței de spațiu verde în Constanța este o prioritate. Au fost două decenii în care spațiile verzi au fost betonate, cu complicitatea autorităților locale. În cazul de față proiectul nostru pe termen mediu vizează amenajarea de la zero a acest parc”, a adăugat Iacob.

Proiectul parcului din Faleză Nord este parte din programul de guvernare locală propus de USR PLUS, și prezentat în campania pentru alegerile locale din septembrie.

Cea mai mare parte din taluzul Constanței a fost înstrăinată abuziv de administrația PSD, însă Înalta Curte de Casație și Justiție a decis întoarcerea terenurilor în patrimoniul orașului. Pentru a intra în posesia terenurilor, Primăria trebuie să inițieze, la rândul său, acțiuni în instanță.

2 COMENTARII

Comments are closed.

Cele mai populare

Recent Comments