9 C
Constanța
sâmbătă, aprilie 17, 2021
Acasă Delta Dunării Cine face parte din Consiliul Consultativ pentru stabilirea guvernatorului Deltei Dunării

Cine face parte din Consiliul Consultativ pentru stabilirea guvernatorului Deltei Dunării

Dacian Cioloș, președintele PLUS, a publicat lista membrilor Consiliului Consultativ care va ajuta la desemnarea viitorului guvernator al Deltei Dunării. În urma negocierilor politice, USR PLUS a primit această funcție.

Din Consiliul Consultativ fac parte următoarele organizații:

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), Asociația Comunelor din România – Filiala Județeană Tulcea (ACOR), Asociaţia Cultural Tradiţională a Femeilor din Delta Dunării – „Rusalca“ Mila 23, Asociația de Ecoturism din România (AER), Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, Asociația Eco Delta Dunării, Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural Tulcea (ANTREC), Asociația Patronatului din Turism din Delta Dunării, Asociația pentru agricultură ecologică, Asociația pentru Dezvoltare Intercomunitară ADI ITI, Consiliul Județean Tulcea, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunării (INCDD), Federaţia Organizaţiilor de Pescari Delta Dunării, Federaţia Organizaţiilor Producătorilor de Peşte Delta Dunării, Flag Delta Dunării, Letea în UNESCO, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate (PLUS), Primăria Municipiului Tulcea, Societatea Ornitologică Română (SOR), Uniunea Salvați România (USR) și WWF Romania.

„Numirea noului guvernator nu mai este o decizie exclusiv politică, ci o soluție pe care trebuie să o furnizeze comunitatea locală, respectiv cele mai importante și reprezentative organizații și asociații din Delta Dunării, invitate să facă parte din Consiliul Consultativ „Delta vie“.

Îi îndemn pe cei care vor concura pentru ocuparea funcției de guvernator să urmărească consultările decise de acest consiliu, dar și cele șapte teme de discuție care sunt fixate deja într-un calendar până la finalul acestei luni, pentru a integra nevoile oamenilor și organizațiilor participante în planurile lor de management cu care vor concura pentru conducerea ARBDD”, spune Dacian Cioloș.

Temele de discuție:

1. Patrimoniu natural, patrimoniu cultural și patrimoniu economic (10 februarie)

2. Pescuit și activitățile conexe (11 februarie)

3. Biodiversitate – protecție și dezvoltare (16 februarie)

4. Turism – dezvoltare durabilă, infrastructură, servicii publice (17 februarie)

5. Administrație publică – comunitate locală (dezvoltare servicii publice, educație, sănătate, infrastructură publică, administrarea deșeurilor) (18 februarie)

6. Mobilitate pe teritoriul Rezervației (apă și uscat) (23 februarie)

7. ARBDD – guvernanță si administrare, cooperare interinstituțională/management intra instituțional, relația cu comunitatea, rol de control, taxare și fiscalizare (24 februarie)

Toate întâlnirile sunt transmise LIVE, pe pagina de Facebook „Delta vie“ – https://www.facebook.com/Delta-vie-534431840831252 Cetățenii interesați de viitorul Deltei pot participa la aceste întâlniri, accesând linkul de Zoom care va fi făcut public înaintea fiecărei întruniri.

Citește și:

Cele mai populare

Ce foști parlamentari dobrogeni își vor pensiile speciale înapoi. Au deschis procese în instanță

Un fost parlamentar primea minimum 2.131 de lei pe lună pentru un mandat de patru ani. Cei care au avut de la trei mandate...

Două noi investiții în rețele de apă și de canalizare pentru locuitorii din zona de sud a litoralului

RAJA SA a semnat astăzi – 16 aprilie 2021, două noi contracte de lucrări, CL 41 și CL 46, prevăzute în amplul Proiect Regional...

Miercuri, localitatea 23 August și stațiunile Olimp și Neptun vor rămâne fără apă

Pentru executarea unor lucrări de reabilitare și sectorizare, la nivelul Gospodăriei de apă - Tatlageac, RAJA SA va întrerupe furnizarea apei potabile miercuri –...

Trafic îngreunat în zona Tomis III din Constanța

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 600 mm, de pe bd. Tomis nr....

Recent Comments