UPDATE Ivan Patzaichin se retrage din procesul de desemnare a unui guvernator al Deltei Dunării

USR PLUS a început campania de alegere a persoanei care va conduce, din postura de guvernator, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării.

UPDATE Implicarea campionului Ivan Patzaichin în alegerea unui guvernator al Deltei Dunării s-a terminat după două zile de când acesta a făcut anunțul.

Cred foarte tare în ideea de a decide transparent, printr-un proces de consultare, cine să fie guvernatorul ARBDD. Tocmai de aceea am acceptat să fiu parte din acest proces, însă am fost surprins de violența atacurilor la adresa mea pe acest subiect. Sunt mulți oameni de calitate în Tulcea, și sunt convins că vor găsi posibilitatea de a colabora și fără mine. Așa că mă voi retrage din această activitate”, spune Ivan Patzaichin.

UPDATE Dacian Cioloș, liderul PLUS, a declarat pentru „Dobrogea Live”, referitor la intenția de a-l schimba pe Ion Munteanu din funcția de guvernator al Deltei Dunării, că alianța USR PLUS nu vizează „o persoană anume și nici nu intenționăm, ca scop principal, să numim o persoană anume. Vrem să venim cu o viziune care să fie mai cuprinzătoare pentru Deltă și care să stea la baza mandatului pentru un guvernator, oricare ar fi el. Prea mult în instituțiile din România se concentrează discuția pe persoane și prea puțin pe ce se așteaptă de la ele în poziții de responsabilitate.”

Știrea inițială:

Dacian Cioloș, liderul PLUS, a explicat că USR PLUS se va ocupa de desemnarea noului guvernator al Deltei Dunării și a conducerii executive a ARBDD. Această sarcină revine alianței în urma discuțiilor purtate în coaliția de guvernare.

„L-am rugat, împreună cu Dan Barna, pe Ivan Patzaichin să conducă procesul de desemnare a guvernatorului Deltei și a conducerii executive a Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), responsabilitate care a revenit USR PLUS după negocierile cu partenerii de coaliție”, spune Cioloș.

Curiozități din Delta Dunării. „Stejarul îngenuncheat” și Meleaua Sacalin

Pentru începerea procesului de recrutare, Ivan Patzaichin va forma un grup consultativ reprezentativ pentru Delta Dunării din care să facă parte asociații și actori relevanți și cu interese de protecție a mediului dar și de dezvoltare comunitară diverse.

Ivan Patzaichin a declarat că „deciziile ARBDD trebuie să țină cont de viața comunităților Deltei, de natura și cultura locului, de valorificarea cu măsură a potențialului său economic și, mai ales, de opiniile locuitorilor și ale specialiștilor.

Mă bucur să văd că cei care au responsabilitatea desemnării guvernatorului Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării au înțeles că e nevoie de o consultare cu oamenii serioși ai locului și cu experți în dezvoltare durabilă.Am fost de acord să particip la efortul de a aduce la aceeași masă pe cei care au experiență, bună credință și optimism cu privire la viitorul Deltei.”

Eu nu voi fi decât un liant care să ajute dialogul – Ivan Patzaichin

USR PLUS consideră că viitorul guvernator al Deltei Dunării și echipa sa trebuie să regândească rolul ARBDD prin armonizarea obiectivelor de protecție a rezervației biosferei și a resurselor naturale, cu cele economice, sociale, dar și patrimoniul cultural și cu sprijinul și implicarea în decizii ale comunității locale și asociațiilor civice.

În acest moment, guvernator al Deltei Dunării este Ion Munteanu.

sursa foto: AMDTDD

Citește și:

Urmărește-ne pe:

5 COMENTARII

Comments are closed.

Doneaza