2.4 C
Constanța
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăMarea NeagrăVIDEO: Mașină “ultra-inteligentă”, surprinsă în teste la Constanța înainte de lansarea în...

VIDEO: Mașină “ultra-inteligentă”, surprinsă în teste la Constanța înainte de lansarea în Europa

O mașină acoperită cu autocolant de camulflare, așa cum se procedează în cazul noilor modele aflate în probe, a fost surprinsă zilele acestea pe străzile Constanței.

Deși este complet camuflată, cititorul care a capturat imaginile a identificat în interiorul mașinii însemnele care trădează modelul ce se ascunde sub autocolant. Este vorba de Roewe Marvel X, un model full electric, ultra high-tech, produs de gigantul auto SAIC Motor (Shanghai Automotive Industry Corporation), grup deținut de statul chinez.

Probe în Constanța, înainte de lansare

Jurnalistul de la publicația auto 0-100.ro, Adrian Mitrea, ne-a spus cum își explică prezența mașinii pe străzile Constanței.

“Producătorii auto testează mașinile noi, înainte de lansare, în mai multe părți ale lumii, în condiții de drum și meteo cât mai diverse, ceea ce poate explica prezența acestei mașini camuflate în România, Constanța”, a precizat jurnalistul.

De altfel, prestigioasa publicație Automotive News Europe a dezvăluit, în urmă cu o lună, că în 2021 chinezii vor lansa pe piețele din Europa două noi modele electrice, unul dintre ele fiind Roewe Marvel X, care cel mai probabil va fi vândut sub egida MG, companie britanică subsidiară SAIC Motors.

Este interesant cum grupul chinez a ales să testeze modelul în România, care nu reprezintă o piață viabilă nici pentru mașini electrice, nici pentru mărci chineze.

Prima mașină cu tehnologie AR – realitate augmentată

Modelul surprins pe străzile Constanței este catalogat ca fiind un SUV coupé electric “inteligent” și este prima mașină din lume produsă în serie echipată cu tehnologia AR (realitate augmentată), și care are un sistem complet autonm de parcare.

De asemenea, este prima mașină produsă în serie din lume echipată cu sistemul inteligent Banma 3.0, care acceptă mai multe sarcini în același timp și permite ca navigarea, aerul condiționat, iluminatul și dotările multimedia să fie controlate prin comandă vocală.

Roewe Marvel X poate accelera de la 0 la 100 km/h în 4 secunde și are o autonomie de până 500 km, după o încărcare completă a bateriei.

În China, singura țară unde este momentan disponibil (lansat în 2018), prețul modelului din imagini este cuprins între 41.000 și 47.000 de dolari.

Cu o cifră de afaceri de 122 miliarde de dolari și 6,2 milioane de mașini vândute, SAIC Motor este cel mai mare grup din sectorul auto din China.

Roewe Marvel X, parcată în apropierea falezei, la Cazino Constanta

Citește și: Parcul de autoturisme din Dobrogea aproape s-a dublat în 10 ani

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Cele mai populare

Recent Comments