-2.9 C
Constanța
luni, martie 8, 2021
Acasă Delta Dunării Cătălin Țibuleac: „Taxa pentru pescuit sportiv în Delta Dunării este necesară”

Cătălin Țibuleac: „Taxa pentru pescuit sportiv în Delta Dunării este necesară”

Cătălin Țibuleac, fost guvernator al Deltei Dunării, este acum președintele Asociației de Management a Destinației Tursitice Delta Dunării (AMDTDD).

Taxa de pescuit sportiv în Delta Dunării a fost scoasă în anul 2017, prin Legea1/2017 privind eliminarea unor taxe sau tarife.

Încă din ultimele luni ale anului trecut, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) anunța că intenționează să reintroducă o taxă de pescuit sportiv (permis). Acest lucru nu va influența turismul în deltă, crede Cătălin Țibuleac.

„Ideea taxei de pescuit este necesară deoarece în 2017 (când s-a renunțat la taxa pentru pescuit sportiv) erau undeva la 60.000 de permise de pescuit pe an, iar în 2019 am ajuns la aproape 300.000 de permise. Diferența este colosală.

Taxa este un lucru benefic. Accesezi o resursă și trebuie să plătești, iar acești bani pot intra în resursele bugetare ale ARBDD și pot fi utilizați pentru programe de repopulare, toaletarea canalelor și lacurilor. Deci, se întorc tot în natură”, explică președintele AMDTDD.

Plata unei taxe pentru pescuitul sportiv va duce la responzabilizarea acestei categorii de turiști (pescarii sportivi), adaugă Cătălin Țibuleac. De asemenea, el vorbește și despre introducerea unei taxe de gunoi, știut fiind faptul că o parte dintre turiștii care campează în deltă lasă în urma lor mormane de gunoaie.

sursa foto: Facebook/Cătălin Țibuleac

Citește și:

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Cele mai populare

Pescarii din Portul Tomis au revenit la vechea tabără, după ce au fost evacuați de Primărie

Pescarii din Portul Tomis au revenit pe terenul pe care au avut tabăra timp de aproape 60 de ani, după ce au fost nevoiți...

Judecătorii din Madagascar nu-l pot scăpa de pușcărie pe Radu Mazăre

Radu Mazăre, prin avocații săi, încearcă pe toate căile să scape de închisoare. Doar că, magistrații români nu-i dau dreptate, iar el își va...

Primul laborator de optică medicală din Constanța: „Atelierele Șapira”

Timp de mai bine de 30 de ani, întreprinzătorul Pincus Șapira și-a pus amprenta asupra activităților comerciale ale Constanței interbelice. Domeniile afacerilor sale de...

Miniporturi la Ostrov, Rasova, Ghindărești și Topalu. Bogdan Bola: „Acest proiect nu trebuie ratat”

Soarta unui proiect care suna promițător pentru dezvoltarea turistică a zonei de vest a județului Constanța, amenajarea unor miniporturi turistice pe Dunăre, a intrat...

Recent Comments