Cătălin Țibuleac: „Taxa pentru pescuit sportiv în Delta Dunării este necesară”

Cătălin Țibuleac, fost guvernator al Deltei Dunării, este acum președintele Asociației de Management a Destinației Tursitice Delta Dunării (AMDTDD).

Taxa de pescuit sportiv în Delta Dunării a fost scoasă în anul 2017, prin Legea1/2017 privind eliminarea unor taxe sau tarife.

Încă din ultimele luni ale anului trecut, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) anunța că intenționează să reintroducă o taxă de pescuit sportiv (permis). Acest lucru nu va influența turismul în deltă, crede Cătălin Țibuleac.

„Ideea taxei de pescuit este necesară deoarece în 2017 (când s-a renunțat la taxa pentru pescuit sportiv) erau undeva la 60.000 de permise de pescuit pe an, iar în 2019 am ajuns la aproape 300.000 de permise. Diferența este colosală.

Taxa este un lucru benefic. Accesezi o resursă și trebuie să plătești, iar acești bani pot intra în resursele bugetare ale ARBDD și pot fi utilizați pentru programe de repopulare, toaletarea canalelor și lacurilor. Deci, se întorc tot în natură”, explică președintele AMDTDD.

Plata unei taxe pentru pescuitul sportiv va duce la responzabilizarea acestei categorii de turiști (pescarii sportivi), adaugă Cătălin Țibuleac. De asemenea, el vorbește și despre introducerea unei taxe de gunoi, știut fiind faptul că o parte dintre turiștii care campează în deltă lasă în urma lor mormane de gunoaie.

sursa foto: Facebook/Cătălin Țibuleac

Citește și:

Urmărește-ne pe:

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

Doneaza