0.4 C
Constanța
luni, ianuarie 30, 2023
AcasăPoliticăMembru USR Sulina: Unde era Ivan Patzaichin când interesele PSD au afectat...

Membru USR Sulina: Unde era Ivan Patzaichin când interesele PSD au afectat mii de oameni din Deltă?

Implicarea sau neimplicarea lui Ivan Patzaichin în grupul desemnat să aleagă un nou guvernator pentru Delta Dunării a strârnit multe discuții.

Inițial, Dacian Cioloș, șeful PLUS a anunțat că Patzaichin va fi implicat în desemnarea noului guvernator, dar după două zile campionul a declarat că se retrage invocând „violența atacurilor” la adresa lui pe acest subiect.

Unul dintre oamenii care au criticat numirea lui Ivan Patzaichin în acest grup de lucru gândit de conducerea bucureșteană a USR PLUS a fost președintele USR Sulina Mirel Constantin. Acesta a scris că Patzaichin este „prietenul ciumei roșii” și că membrii USR PLUS din Sulina sunt dezamăgiți de faptul că nu sunt consultați de șefii de la București când vine vorba de o decizie ce privește delta.

Mirel Constantin a demisionat din funcția de conducere a USR Sulina pentru a nu „strica imaginea partidului. Nu m-am așteptat să ia o așa amploare o declarație personală”, a spus pentru „Dobrogea Live” fostul președinte USR Sulina.

Patzaichin, un apropiat al PSD

Mirel Constantin a revenit pe Facebook cu mai multe explicații referitoare la declarația sa inițială.

„Motivul reacției mele la faptul că Ivan Patzaichin a fost numit într-o comisie ce numește guvernatorul Deltei: Pentru că este apropiat PSD și acest partid prin oamenii lor administrează Delta de 30 de ani și trag multe foloase din aceasta administrare prin legile promovate de ei fără consultarea locuitorilor Deltei.”

Mirel Constantin dă și exemplul momentului când guvernarea Adrian Năstase a pus monopol pe resursa piscicolă a deltei. „Asta a însemnat practic că peștele este al lor, iar pescarii angajați…În același timp instituțiile de forță ale statului păzeau afacerea baronilor în timp ce pescarii trăiau din ce în ce mai prost. Mă întreb unde era atunci d-nul Ivan Patzaichin când au fost afectații mii de oameni cu familiile lor cu tot și practic au dat peste cap mersul natural al Deltei?

Mirel Constantin spune că se gândește cu groază că PSD ar putea să-și impună și acum un guvernator care ar putea sabota guvernarea coaliției PNL, USR PLUS, UDMR.

foto: Inav Patzaichin și Horia Teodorescu (președintele CJ Tulcea și președinte PSD Tulcea) – sursa FB/Horia Teodorescu

Citește și:

2 COMENTARII

Comments are closed.

Cele mai populare

Recent Comments