Teodosie îl atacă pe ÎPS Calinic, pe tema botezului: „Afirmații superficiale”

Întrebat de ascultătorii radioului arhiepiscopiei ce părere are despre afirmațiile ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, primul ierarh ortodox care a luat măsuri concrete în eparhia sa în legătură cu modul săvârșirii botezului, după ce un bebeluş a murit la Suceava după ceremonia de creştinare, IPS Teodosie a declarat, joi, că nu împărtășește atitudinea colegului său de sinod.

Nu răspund (n.r. la afirmațiile ÎPS Calinic), dar nu le împărtășesc nicidecum. Cred că sunt luate așa, superficial și la Sinod vom avea o discuției cu toții, pentru că nu poate să treacă aceste afirmații superficiale care contrazic Sfintele Canoane. Nu pot să fie acceptate de membrii Sfântului Sinod. Imposibil! Ce-am spus mai înainte, botezul rămâne să-l săvârșim după toată regula canonică” a declarat Teodosie.

Dar, deși se erijează în apărătorul canoanelor, însuși Teodosie a săvârșit în repetate rânduri Taina Botezului (foto jos) unor persoane adulte, fără se le scufunde cu totul în apă. În realitate, la orașe este imposibil să fie săvârșit în acest fel botezul. Deci, se naște întrebarea legitimă dacă, din punctul de vedere al Înaltpreasfinției Sale, botezul în aceste condiții este canonic sau nu.

Citește și: Cinematografele Constanței interbelice. Săli murdare și prețuri duble față de restul țării

147522827 3406307882813044 2804806309024865058 n
IPS Teodosie săvârșind Botezul fără afundare totală. Constanța 2014 / facebook Arhiepiscopia Tomisului

IPS Teodosie: Avocatul Poporului nu are treabă cu canoanele bisericii

În același context, Teodosie a afirmat despre Avocatul Poporului, Renate Weber, că „nu are treabă cu canoanele bisericii”. Reacția vine după ce Avocatul Poporului a propus Bisericii Ortodoxe Române organizarea unor cursuri pentru preoți privind Taina Botezului sau consultarea medicilor în cazul în care starea de sănătate a copiilor o impune.

Urmărește-ne pe:

Doneaza