16.4 C
Constanța
marți, septembrie 28, 2021
AcasăPoliticăSursa "Dan" a fostei Securități, vicepreședinte al Comisiei de Control a SIE

Sursa „Dan” a fostei Securități, vicepreședinte al Comisiei de Control a SIE

Senatorul PSD Felix Stroe a fost numit vicepreședinte al Comisiei de Control a SIE. În anul 1972, Stroe a fost recrutat de fosta Securitate, primind numele conspirativ de „Dan”.

Felix Stroe este actualul președinte al Filialei județene a PSD Constanța și fostul director general al Regiei Autonome Județene de Apă (RAJA). În septembrie 2020 a candidat pentru șefia Consiliului Județean Constanța dar a pierdut în fața liberalului Mihai Lupu.

Citește și: Cine este Felix Stroe, sursa „Dan” a Securității, cel care vrea să ajungă președintele Consiliul Județean Constanța

Conform ziarului Adevărul, Felix Stroe a fost recrutat în anul 1972 pentru supravegherea colegilor atât în timpul programului şcolar cât şi în timpul liber.

În adeverinţa 1944/ 06.06.2013, oficialii Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) au stabilit că Stroe Felix este titularul dosarului fond reţea R 368047. „Domnia sa, fiind elev în cadrul Liceului B.P. Haşdeu Buzău, a fost recrutat în anul 1972 pentru supravegherea colegilor atât în timpul programului şcolar cât şi în timpul liber. În dosar, nu există angajament semnat de domnia sa. I se atribuie numele conspirativ DAN. A fost abandonat de reţea a data de 06.03.1973.”

În baza actelor de la dosar, CNSAS stabileşte faptul că lui Felix Stroe nu i se poate atribui calitatea de lucrător/ colaborator al Securităţii.

sursa foto: economica.net

Citește și: Cum a devenit Felix Stroe cetățean de onoare al capitalei regiunii autonome Găgăuzia

Cele mai populare

Recent Comments