Cum a devenit Felix Stroe cetățean de onoare al capitalei regiunii autonome Găgăuzia

Anul viitor, proaspătul senator PSD, Felix Stroe împlinește un deceniu de când deține titlul de cetățean de onoare al Comratului, capitala regiunii autonome Găgăuzia.

De ce este șeful PSD Constanța o personalitate pentru capitala separatistă din Republica Moldova ne-a spus chiar primarul orașului.

“Felix a venit în 2010 cu un proiect foarte mare – concesionarea regiei de apă și canal a orașului. Drept urmare, Nicolai Dudoglo, primarul de atunci al municipiului Comrat a decis în anul 2011 să-l facă cetățean de onoare al orașului. Eu eram consilier și am fost de acord cu decizia. Din păcate, ulterior, proiectul a fost refuzat pe motiv politic, la nivel mai înalt. Acum, la nivel local s-a schimbat situația, nu ne mai temem de români”, a declarat pentru “Dobrogea Live” primarul orașului Comrat, Sergey Anastasov.

Tot în 2011, Stroe primește cetățenia Republicii Moldova.

Felix Stroe a fost timp de 17 ani directorul celei mai mari regii de apă din România – RAJA SA, până în luna octombrie, când a renunțat la funcție pentru a candida pentru un post în Senatul României, poziție pe care a obținut-o.

Șeful PSD Constanța a primit aprecieri deosebite și din partea administrației Mazăre, care în 2010 i-a acordat titlul de cetățean de onoare pentru „merite deosebite în domeniul culturii și sportului”.

Un al treilea titlu de cetățean de onoare i-a fost acordat de primarul comunei constănțene Cumpăna, împreună cu o stradă care îi poartă, antum, numele – Str. Felix Stroe.

Citește și: Felix Stroe, „mâhnit” că abonații RAJA nu înțeleg de ce plătesc una dintre cele mai scumpe ape din România

Urmărește-ne pe:

Doneaza