Marea NeagrăFăgădău începuse să pregătească terenul pentru proiectul imobiliar gigant de pe faleza...

Făgădău începuse să pregătească terenul pentru proiectul imobiliar gigant de pe faleza Modern

Dezvăluirea unui proiect imobiliar gigant ce vizează taluzul din dreptul plajei Modern rezolvă misterul apariției, în vara anului trecut, a unei șosele de 300 de metri de pe plajă, care duce niciunde.

Publicarea pe site-ul primăriei a unui anunț de intenție privind elaboarea unui PUZ pe taluzul din zona Casei căsătoriilor dezvăluie un proiect imobiliar de proporții, care cuprinde și o parte din plajă, dar și o șosea de coastă.

Zona vizată cumulează, potrivit estimărilor „Dobrogea Live”, peste 70.000 de metri pătrați.

Proiectul are la bază un aviz de oportunitate semnat în vara anului trecut de fostul arhitect-șef, Radu Vânturache și fostul edil Decebal Făgădău.

275.564 lei, pentru un drum către nicăieri

Cu doar o lună înaintea emiterii avizului de oportunitate, Primăria Constanța amenajează pe plaja Modern o șosea care se termină brusc după numai 336 de metri.

Așa cum a relatat atunci publicația noastră, Primăria a cheltuit pentru petecul de drum care duce niciunde 275.564 de lei.

Utilitatea segmentului de drum care se află în continuarea străzii Lebedei, care servește accesului la plaja Modern, nu a putut fi justificată de administrație, mai ales în condițiile în care accesul este interzis, ”cu excepția autovehiculelor autorizate”.

Ideea că Decebal Făgădău a premeditat proiectul imobiliar de pe faleza Modern este întărită și de acțiunile de defrișare a zonei de taluz care s-au desfășurat sistematic pe parcursul întregii veri 2020. Tăieri, care, de asemenea, nu au putut fi justificate de Primărie.

Arhitectul-șef: Domeniul Statului nu este construibil

Anunțul pentru elaborarea PUZ-ului face referire la doar un perimetru din zecile de parcele care formează o zonă de peste 7 ha, pe care ar urma să se amenajeze un cartier, dacă proiectul imobiliar trece de toate etapele de avizare și votul Consiliului Local.

Conform publicației Cuget Liber, pentru zona respectivă, investitorii propun un proiect imobiliar care vizează construirea de lanţuri hoteliere internaţionale şi locuire de înaltă calitate.

Contactat de „Dobrogea Live”, arhitectul șef al orașului, Dan Leu a declarat că nu își explică cum a fost posibil ca suprafețele de pe taluz și plajă să fie înstrăinate.

„Teoretic, din păcate până azi, doar teoretic, plaja, taluzul falezei și o distanță de gardă ar trebui sa fie ale Domeniul Statului. Domeniul Statului nu este construibil. De ce până la acest moment statul nu și-a delimitat și rezervat Domeniul? E o întrebare la care nici cetățeanul Dan Leu și nici funcționarul public Dan Leu n-au un răspuns”, a spus arhitectul-sef al Constanței.

Inițiere PUZ

De asemenea, consilierii locali USR PLUS au spus că, în ceea ce-i privește, nu vor aproba dezvoltarea unui nou proiect imobiliar pe coasta orașului.

“Zona cu pricina face parte dintr-un dosar pe rol prin care A.B.A.D.L solicită în instanță întreaga zonă costieră a Mării Negre. Din păcate, parte din această zonă a fost vândută și retrocedată ilegal bucată cu bucată de camarila lui Mazăre și Făgădău. Consilierii USR PLUS se vor opune unui astfel de demers și totodată doresc ca acele terenuri să revină în patrimoniul statului, așa cum este legal și normal”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a organizației politice.

Urmărește-ne pe:

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

Doneaza