ActualitateSponsorizări vs. favoruri, la Primăria Constanța? Vergil Chițac ascunde informații publice legate...

Sponsorizări vs. favoruri, la Primăria Constanța? Vergil Chițac ascunde informații publice legate de firme și persoane care au dat bani administrației pe care o conduce

Deși Legea 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public enumeră toate cazurile în care o instituție publică poate refuza să comunice anumite informații (art. 12), Primăria municipiului Constanța excelează în încălcarea acestei legi și „secretizează” orice fel de comunicare ce nu îi este favorabilă primarului Vergil Chițac.

Deoarece surse „Dobrogea Live” susțin că anumite persoane și societăți comerciale au sponsorizat Primăria Constanța și Spitalul de Boli Infecțioase Constanța (după tragedia din 1 octombrie 2021), iar în schimbul acestor sponsorizări unele dintre ele ar fi primit „favoruri” din partea primarului Vergil Chițac (sub forma emiterii anumitor acte), ziarul nostru a solicitat administrației lista tuturor sponsorizărilor primite în acest sens.

Însă, Primăria Constanța se rezumă doar la a confirma existența sponsorizărilor. Mai departe, administrația condusă de Vergil Chițac încalcă legea 544/2001 și refuză să ne pună la dispoziție persoanele (fizice și juridice) care au sponsorizat instituția publică pentru a putea verifica dacă aceste persoane se regăsesc în vreun fel și pe listele beneficiarilor anumitor acte emise de către administrație sau edil. Primăria invocă, în răspunsul de refuz, faptul că „sponsorii” au cerut „menținerea confidențialității”.

Citește și: UPDATE: Cum blochează administrația Chițac accesul presei la informații de interes public

Răspunsul Primăriei Constanța

Dobrogea Live v-a prezentat și alte cazuri în care Primăria Constanța încalcă legea 544/2001 și refuză să comunice informații publice. Puteți citi, pe larg, un asemenea caz care a ajuns și pe masa judecătorilor.

Citește și: Firma care a construit noua casă a lui Vergil Chițac a câștigat trei contracte cu Primăria Constanța

Serviciul de Comunicare din cadrul Primăriei Constanța este condus de Doru Iordache, consilierul primarului Vergil Chițac, omul despre care instituția publică refuză să ofere informații cu privire la atribuțiile sale. Vezi articolul de mai jos:

Urmărește-ne pe:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Doneaza