Primării DobrogenePrimăria Constanța cedează către DNA terenul pe care intenționa să construiască sediu...

Primăria Constanța cedează către DNA terenul pe care intenționa să construiască sediu pentru municipalitate, pentru care a plătit deja 22.000 euro pentru studii topografice

  • DNA vrea să construiască un nou sediu

Primăria Constanța intenționează să cedeze Direcției Naționale Anticorupție un teren în suprafață de 933 mp, situat pe str. Griviței, imobil pentru care municipalitatea a plătit servicii topografice și geotehnice în vederea construirii de la zero al primului să sediu administrativ.

Trecerea terenului din administrarea primăriei în cea a DNA va fi votată de consilierii locali la finalul acestei luni.

Noul șef al DNA Constanța, Mihai Stanciu, a confirmat pentru Dobrogea Live că instituția pe care o reprezintă a solicitat municipalității o clădire pentru mutarea sediului DNA, însă Primăria a transmis că nu dispune de un imobil pretabil și a decis să ofere Anticorupției terenul de 933 mp pentru construirea unui nou sediu. 

Stanciu a precizat că discuțiile legate de noul sediu DNA pe terenul Primăriei se poartă la nivel guvernamental.

Publicația noastră a scris anul trecut că Primăria Constanța intenționa să construiască pe spațiul de pe Griviței o clădire cu trei etaje care ar fi urmat să găzduiască o parte din activitățile administrației locale, în condițiile în care municipalitatea nu are propriul sediu și este găzduită, printr-un contract de comodat, de către Consiliul Județean în una din laturile Palatului Administrativ din Bd. Tomis nr. 51.

În primăvara anului trecut, municipalitatea atribuia firmei Arhi Plus Craft un contract în valoare de 113.050 lei care viza elaborarea studiului topografic și geotehnic pentru prima clădire pe care municipalitatea urma să construiască de la zero în Constanța postdecembristă.

Contactați de Dobrogea Live, reprezentanții Compartimentului de Comunicare din cadrul Primăriei Constanța au afirmat că municipalitatea nu a făcut plăți pentru studii și proiectare, însă registrul cheltuielilor publice de pe site-ul municipalității arată că au fost efectuate două plăți către Arhi Plus Craft, de 4.275 lei, respectiv 108.775 lei, adică exact suma contractată pentru serviciile de studii topografice și geotehnice.

Sursa: Primăria Constanța – extras registru plăți

Practic, Primăria Constanța a risipit peste 22.600 euro din bani publici.

Primarul Vergil Chițac a afirmat luna trecută, într-o discuție privată surprinsă de microfonul publicației Ziua că a negociat cu compania Iulius ca în PUZ-ul care va viza proiectul de dezvoltare a viitorului cartier de pe platforma Oil Terminal să prevadă și sediul pentru Primăria Constanța. 

Îți recomandăm și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza