Primăria Constanța nu are propriul sediu și plătește anual 1,7 mil. lei pe chirii

Primăria Constanța este singura administrație locală din marile orașe ale țării care nu are propriul sediu.

În prezent, administrația locală este găzduită, printr-un contract de comodat, de către Consiliul Județean în una din laturile Palatului Administrativ din Bd. Tomis nr. 51.

În timp ce primăriile din marile municipii ale României dețin sedii în clădiri simbol, care reflectă imaginea orașului, la Constanța vorbim despre un spațiu într-un imobil comunistoid, fără valoare estetică sau istorică.

Clădirea din Parcul Arheologic găzduiește laolaltă Consiliul Județean, Instituția Prefecturii și Primăria, căreia îi este alocat un spațiu infim raportat la importanța instituției.

Primăria nu are sală de Consiliu

Spațiul în care își desfășoară activitatea Primăria Constanța este atât de limitat încât administrația nu dispune nici măcar de o sală de Consiliu Local. Ședințele se desfășoară, cu acordul administratorului, în sala Consiliului Județean.

De asemenea, din lipsa spațiului, angajații primăriei au scos fișetele din birouri pe holurile instituției, iar două persoane nu se pot intersecta pe coridor fără să-și facă loc de trecere.

1,7 mil. lei, risipiți pe chirii

În aceste condiții, nu mai puțin de șase servicii și birouri ale Primăriei au fost distribuite în sedii răspândite prin oraș, iar pentru patru dintre ele, constănțenii plătesc o chirie anuală cumulată de 1,74 milioane de lei (suma achitată în 2019), potrivit datelor administrației, puse la dispoziția „Dobrogea Live”.

chirii primaria constanta
Valoarea chiriilor plătite în 2019 de Primăria Constanța pentru sediile birourilor externalizate

Astfel, locuitorii Constanței au ajuns să meargă pentru a depune acte sau obține informații administrative, de exemplu, la City Mall.

Probabil este de prisos să spunem că dacă sumele cheltuite pe chirii ar fi fost utilizate de-a lungul timpului pentru reabilitarea sau construirea unei clădiri adecvate, în acest moment am fi putut vorbi de un sediu propriu al Primăriei Constanța.

Sursa foto: Constanța de Azi

Urmărește-ne pe:

Doneaza