Primării DobrogeneAngajatorii privați ai șefului Urbanismului din Constanța au primit, prin atribuire directă,...

Angajatorii privați ai șefului Urbanismului din Constanța au primit, prin atribuire directă, contractele de studii și proiectare pentru prima clădire pe care o va construi Primăria

O firmă care l-a angajat în mai multe proiecte pe șeful Direcției Urbanism din cadrul Primăriei Constanța a primit prin atribuire directă contractul care vizează elaborarea studiilor de teren pentru o clădire pe care municipalitatea o va construi în zona Pieței Griviței.

Potrivit propriei declarații de avere depusă în 2022, șeful Urbanismului, Adrian Răzvan Calotă, a primit de la Arhi Plus Craft suma de 40.000 lei, pentru servicii de proiectare, în calitate de arhitect.

Extras din declarația de avere a lui Răzvan Calotă, completată în 2022

Firma pentru care șeful Urbanismului lucrează în privat a primit săptămâna trecută de la Primăria Constanța, prin atribuire directă, un contract de 113.000 lei pentru elaborarea studiului topografic și geotehnic al primei clădiri pe care municipalitatea o construiește de la zero în Constanța postdecembristă.

Calotă a colaborat cu Arhi Plus Craft, deținută de Constantin Alin Pălimaru, în mai multe proiecte, iar pentru unul dintre ele a proiectat chiar reabilitarea clădirii sediului firmei de pe bd. Tomis 14, în Peninsulă.

Proiectul renovării sediului Arhi Plus Craft și Nomad Atelier de Arhitectură, proiectată de Calotă

La această adresă are sediu și Nomad Atelier de Arhitectură, firma soției lui Pălimaru, Otilia, care, la rândul său, a primit de la Primărie, tot prin atribuire directă, un contract de 301.070 lei pentru proiectarea aceleiași clădiri a municipalității pentru care Arhi Plus Craft va realiza studiile de teren.

Practic, contractele premergătoare construirii primei clădiri a Primăriei Constanța au ajuns la aceiași beneficiari, dar prin firme distincte.

Contactat de ’’Dobrogea Live’’, șeful Urbanismului a recunoscut că ’’a colaborat’’ cu Pălimaru, însă susține că nu are cunoștință de proiectul imobiliar al Primăriei.

Unul dintre proiectele Arhi Plus Craft pentru care firma l-a angajat pe Calotă

De subliniat că atât caietul de sarcini pentru proiectarea clădirii, cât și tema de proiectare poartă semnătura lui Răzvan Calotă.

Înainte de a veni la conducerea Direcției Urbanism, în urmă cu un an și jumătate, Calotă a fost inspector în cadrul Inspectoratului de Stat în Construcții, inspector la Primăria Limanu și arhitect-șef al Mangaliei.

În pozițiile pe care le-a ocupat până în prezent, Calotă a validat numeroase proiecte imobiliare controversate de la malul mării.

Printre acestea se numără emiterea ilegală, în calitate de arhitect-șef al Mangaliei, a unei autorizații de construire pentru un hotel pe plaja Olimp, proiectat chiar de soția lui Calotă, Cristina.

Clădirea Primăriei Constanța pentru care firmele familiei Pălimaru vor asigura documentația și proiectarea va fi ridicată la intersecția străzilor Griviței cu Olteniei, unde administrația locală deține un teren de 933 mp.

Imobilul cu regim de înălțime S+P+3E va avea destinația de birouri, iar parterul va fi ocupat de servicii/comerț/alimentație publică și va fi finanțată cu fonduri locale. Citește mai multe despre subiect aici.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza