Primăria Constanța construiește prima clădire proprie din istoria postdecembristă a administrației

Primăria Constanța a demarat procedurile pentru construirea în zona Pieței Griviței a unei clădiri de trei etaje care va găzdui o parte din activitățile administrației locale.

Este prima clădire administrativă construită de la zero de Primăria Constanța în ultimii 34 de ani.

Amintim că municipalitatea nu are propriul sediu și este găzduită, printr-un contract de comodat, de către Consiliul Județean în una din laturile Palatului Administrativ din Bd. Tomis nr. 51 (mai multe despre subiect, aici).

Din acest motiv, mai multe servicii din cadrul primăriei funcționează în sedii închiriate, pentru care administrația locală plătește anual sume importante de bani.

Reprezentanții Biroului de Comunicare al Primăriei au declarat pentru “Dobrogea Live” că imobilul va găzdui unul sau mai multe servicii ale municipalității și va fi finanțat cu bani de la bugetul local.

Clădirea va fi ridicată la intersecția străzilor Griviței cu Olteniei, unde administrația locală deține un teren de 933 mp (vezi jos galerie foto).

Imobilul cu regim de înălțime S+P+3E va avea destinația de birouri, iar parterul va fi ocupat de servicii/comerț/alimentație publică.

Proiectul se află în prima etapă de implementare – achiziția serviciilor de elaborare a studiului topografic și studiului geotehnic.

Următoarea etapă va consta în achiziția serviciilor de proiectare pentru realizarea studiului de fezabilitate și proiectului tehnic, precum și pentru obţinerea avizelor/acordurilor pentru noua investiţie.

FOTO: Spațiul vizat pentru construirea clădirii Primăriei Constanța

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza