-0.6 C
Constanța
duminică, ianuarie 29, 2023
AcasăActualitateUPDATE Cinci pacienți au murit într-un incendiu izbucnit la Institutul Matei Balș,...

UPDATE Cinci pacienți au murit într-un incendiu izbucnit la Institutul Matei Balș, într-un pavilion COVID

UPDATE Încă o persoană a fost găsită decedată în urma incendiului de la „Matei Balș”.  Victima a fost găsită carbonizată, în baie. Până în acest moment nu se știe dacă este vorba despre un pacient sau de o altă persoană.

Știrea inițială

Patru pacienți au murit într-un incendiu major izbucnit vineri dimineață la Institutul Matei Balș, într-un pavilion COVID. Zeci de bolnavi au fost evacuați. A fost declanșat planul roșu de intervenție, informează Știrile TVR.

Liniile puse la dispoziție pentru aparținătorii pacienților:

– 021.206.93.98

– 021.264.85.15

Un număr de 38 de echipaje de prim ajutor și 6 echipaje de terapie intensivă au fost mobilizate, vineri dimineaţa, pentru incendiul de la Institutul „Matei Balş” din Capitală. Au fost mobilizați 100 de medici și personal medical suplimentar.

ISU a intervenit cu 24 de autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 4 autoscări de salvare de la înălţime, patru pentru descarcerare şi 10 microbuze pentru transport persoane.

Citește și: Regulamentul parcărilor, promovat de administrația Chițac, criticat de constănțeni

Coordonatorul echipei medicale, dr. Bogdan Opriţa, a precizat că la faţa locului au acţionat, de asemenea, şase echipaje de terapie intensivă mobilă şi cinci autospeciale de transport personal şi victime multiple.

Potrivit acestuia, la nivelul Spitalului Floreasca, în urma declanşării „planului roşu”, au fost mobilizaţi aproape 100 de medici şi asistenţi, suplimentar pentru a interveni „dacă este cazul”.

De la „Matei Balş” au fost evacuate, în primă fază, aproximativ 44 de persoane către Spitalele de urgenţă Floreasca, Universitar, „Sfântul Ioan” şi „Sfântul Pantelimon”, iar restul au fost evacuate către celelalte pavilioane din interiorul institutului.

Bogdan Opriţa a mai spus că dintre cele 44 de persoane evacuate două se aflau în stare mai gravă şi au necesitat măsuri de protezare respiratorie.

Cele mai populare

Recent Comments