-0.6 C
Constanța
duminică, ianuarie 29, 2023
AcasăUncategorizedRegulamentul parcărilor, promovat de administrația Chițac, criticat de constănțeni

Regulamentul parcărilor, promovat de administrația Chițac, criticat de constănțeni

Regulamentul parcărilor din municipiul Constanța se află în dezbatere publică până la mijlocul lunii februarie. Toți cei interesați pot trimite opinii sau sugestii referitoare la acest document.

Char dacă Regulamentul este incomplet, lipsind Anexa care descrie concret Zona 1 și Zona 2, el a fost suspus dezbaterii publice de către administrația Vergil Chițac.

În online au apărut și primele reacții ale constănțenilor. Foarte mulți atrag atenția că lipsesc locurile de parcare în cartierele orașului, iar asta ar trebui să fie una dintre prioritățile administrației locale. Apoi, nici inițiativa de a scoate la licitație anumite locuri nu este pribită cu ochi buni. dacă va ține sau nu cont administrația Chițac de aceste opinii, vom vedea în curând.

Regulamentul parcărilor : Un regulament stufos, care introduce foarte multă birocrație și care nu rezolvă deloc problema lipsei parcărilor. Vedeți numai câte documente (legalizate !) îi trebuie unui riveran pentru a obține o parcare de reședință! În loc să fie simplificate, lucrurile sunt complicate până peste limita înțelegerii”, scrie Ilie Dobre.

Un experiment interesant, de capitalism sălbatic aka Canibalizarea între vecini, e propus în Constanța (…): locurile de parcare din fața blocurilor vor fi licitate între vecini, cine dă mai mult are locul asigurat, cine nu are, nu prinde loc (pe spațiu public, întreținut de primărie din bani publici, deci nu știu cât de moral e să tai accesul unora astfel)”, scrie Simona.

Și cei de la Baricada Verde au anunțat că vor depune amendamente. Aceștia scriu că regulamentul poate avea două posibile efecte: ”certuri între vecini, pentru locul de la bloc; favorizarea celor cu bani si mașini scumpe”.

„În loc să ne certăm cu autoritățile că nu avem locuri de parcare ne vom certa cu vecinii pe cele câteva locuri insuficiente”, scrie Sorin.

„Regulament pentru care parcari? Eu zic ca e mai important sa se asigure locuri de parcare suficiente, si apoi sa aiba primaria pretentii la regulamente de genul asta! Cand stai si cauti cate 20 de minute un loc de parcare, chiar si platit, pt o masina super mica… Nu e tocmai ok. Si totusi platim niste sume destul de mari catre stat… Parcari nu, gropi cu duiumul, drumuri neasfaltate… Si lista continua!”, scrie și Elena.

Conform primăriei, 208 de lei va plăti anul acesta un constănțean pentru rezervarea locului de parcare din fața blocului. Taxa se poate achita până pe 31 martie 2021.

FOTO: Primăria Constanța

Citește și:

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Cele mai populare

Recent Comments