17.1 C
Constanța
miercuri, mai 12, 2021
Acasă Primării Dobrogene Regulamentul parcărilor, promovat de administrația Chițac, criticat de constănțeni

Regulamentul parcărilor, promovat de administrația Chițac, criticat de constănțeni

Regulamentul parcărilor din municipiul Constanța se află în dezbatere publică până la mijlocul lunii februarie. Toți cei interesați pot trimite opinii sau sugestii referitoare la acest document.

Char dacă Regulamentul este incomplet, lipsind Anexa care descrie concret Zona 1 și Zona 2, el a fost suspus dezbaterii publice de către administrația Vergil Chițac.

În online au apărut și primele reacții ale constănțenilor. Foarte mulți atrag atenția că lipsesc locurile de parcare în cartierele orașului, iar asta ar trebui să fie una dintre prioritățile administrației locale. Apoi, nici inițiativa de a scoate la licitație anumite locuri nu este pribită cu ochi buni. dacă va ține sau nu cont administrația Chițac de aceste opinii, vom vedea în curând.

Regulamentul parcărilor : Un regulament stufos, care introduce foarte multă birocrație și care nu rezolvă deloc problema lipsei parcărilor. Vedeți numai câte documente (legalizate !) îi trebuie unui riveran pentru a obține o parcare de reședință! În loc să fie simplificate, lucrurile sunt complicate până peste limita înțelegerii”, scrie Ilie Dobre.

Un experiment interesant, de capitalism sălbatic aka Canibalizarea între vecini, e propus în Constanța (…): locurile de parcare din fața blocurilor vor fi licitate între vecini, cine dă mai mult are locul asigurat, cine nu are, nu prinde loc (pe spațiu public, întreținut de primărie din bani publici, deci nu știu cât de moral e să tai accesul unora astfel)”, scrie Simona.

Și cei de la Baricada Verde au anunțat că vor depune amendamente. Aceștia scriu că regulamentul poate avea două posibile efecte: ”certuri între vecini, pentru locul de la bloc; favorizarea celor cu bani si mașini scumpe”.

„În loc să ne certăm cu autoritățile că nu avem locuri de parcare ne vom certa cu vecinii pe cele câteva locuri insuficiente”, scrie Sorin.

„Regulament pentru care parcari? Eu zic ca e mai important sa se asigure locuri de parcare suficiente, si apoi sa aiba primaria pretentii la regulamente de genul asta! Cand stai si cauti cate 20 de minute un loc de parcare, chiar si platit, pt o masina super mica… Nu e tocmai ok. Si totusi platim niste sume destul de mari catre stat… Parcari nu, gropi cu duiumul, drumuri neasfaltate… Si lista continua!”, scrie și Elena.

Conform primăriei, 208 de lei va plăti anul acesta un constănțean pentru rezervarea locului de parcare din fața blocului. Taxa se poate achita până pe 31 martie 2021.

FOTO: Primăria Constanța

Citește și:

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Cele mai populare

USR PLUS Constanța: Vergil Chițac pune un politruc mai presus de parteneriatul cu noi

USR PLUS Constanța consideră că primarul municipiului, Vergil Chițac, pune mai presus de parteneriatul PNL-USR PLUS (care asigură majoritatea în Consiliul Local) sprijinul pentru...

Opt instituții fac controale haotice în Delta Dunării. Bogdan Bola: „Braconierii au de câștigat”

Delta Dunării este unică în lume și avem datoria de a o păstra într-o formă cât mai apropiată de cea naturală, să evităm urbanizarea...

De ce s-a predat Sorin Strutinsky în Italia. Șmecheria la care recurg infractorii români

Sorin Strutinsky, mâna dreaptă a celebrului cuplu de infractori Radu Mazăre & Nicușor Constantinescu, s-a predat în luna martie autorităților din Italia. El era...

Joi, localitatea Corbu va rămâne fără apă. Vor fi afectate și localitățile Năvodari și Lumina

RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile, joi - 13 mai 2021, în intervalul orar 09.00 – 18.00, în vederea executării lucrărilor de înlocuire...

Recent Comments