Deputata Cristina Rizea: „Și cățeii au dreptul la plimbare pe plajă”

Deputata USR PLUS Cristina Rizea readuce în spațiul public discuția despre posibilitatea accesului cu animale de companie pe plajele românești. Parlamentarul va face și primii pași pentru a îndrepta o ordonanță dată în urmă cu 15 ani.

Prin Ordonanța de Urgență 19/2006, Guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu interzicea accesul câinilor pe plajele românești, indiferent de anotimp.

„În vederea protecției turiștilor, pe plajele litoralului Mării Negre utilizate în scop turistic se interzic:a) accesul persoanelor însoțite de animale, cu excepția câinilor din dotarea Ministerului Administrației și Internelor și a câinilor utilitari ai persoanelor cu dizabilități”, se arată în articolul 7 al OUG 19/2006.

Încălcarea acestei prevederi este sancționată cu o amendă de la 10.000 la 20.000 lei.

„Logica acestui gest mi se pare de neînțeles. Care ar fi diferența între a-ți plimba cățelul prin parc sau a-l plimba pe plajă? Atâta timp cât respecți curățenia, nu văd niciun motiv să-i negi prietenului necuvântător bucuria de a se plimba pe nisip, de a vâna valurile sau de a mirosi scoicile. Plajele sunt ale tuturor, nu numai ale oamenilor”, explică deputatul Cristina Rizea.

Parlamentarul spune că în perioada următoare va iniția discuții cu reprezentanții asociațiilor chinologice, ai asociațiilor iubitorilor de animale și cu toți cei interesați de acest subiect pentru ca împreună să găsească cea mai bună soluție pentru modificarea acestei legi.

„Cu siguranță vom propune o schimbare pentru că sunt mulți susținători ai ideii. Personal, cred că minim în extrasezon nu ar trebui să existe restricții privind accesul cu animale pe plajă și nu cred că e necesar să avem anumite sectoare de plajă amenajate special. La fel ca în parcuri, dispensere de pungi ar trebui să fie peste tot și fiecare persoană care merge cu cățelul pe plajă să și curețe, dacă e cazul, după el. Asta ține de normalitate”, a declarat pentru ”Dobrogea Live” Cristina Rizea.

FOTO: FB/Cristina Rizea

Citește și: Cristina Rizea, candidat USR-PLUS pentru Parlament: Infertilitatea este o boală și trebuie tratată gratuit

Urmărește-ne pe:

2 COMENTARII

Comments are closed.

Doneaza