Primării DobrogeneOamenii din Mamaia Sat sunt disperați: „Trăim un coșmar pentru care plătim...

Oamenii din Mamaia Sat sunt disperați: „Trăim un coșmar pentru care plătim cu sănătatea noastră și a copiilor noștri”

Dobrogea Live a prezentat în mai multe rânduri problemele cu care se confruntă anumite zone din Mamaia Sat, orașul Năvodari. Cu toate acestea, primăria Năvodari susține de fiecare dată că lucrurile sunt „normale” sau că unele proiecte „se vor realiza” etc. În tot acest timp, viața oamenilor de acolo se desfășoară într-un mediu greu de imaginat. De aceea, unii dintre ei au decis să transmită o petiție către Senatul României, Camera Deputaților, Garda de Mediu, Prefectură și alte instituții care ar putea să intervină.

Citește și: Mamaia Sat, haosul construcțiilor. Localnic: „A devenit o mahala. Nu ai cum să trăiești cu familia aici”

Iată textul acestei petiții:

„Ne adresăm dumneavoastră cu o îngrijorare profundă față de numeroasele probleme din Mamaia Sat, probleme care nu sunt străine aparatului administrativ al Primăriei Năvodari.  Constituția României prin Art 35, recunoaște dreptul oricărei persoane la un mediu înconjurător sănătos și echilibrat ecologic. Dar nu numai că recunoaște ci asigura și cadrul legislativ pentru exercitarea acestui drept.

Citește și: UPDATE Prima decize a primarului din Năvodari, după ce a fost reales: Creșterea taxelor și impozitelor cu 10,4%. Explicațiile oficiale

Ce trăim noi, locuitorii din această zona a orașului Năvodari, Mamaia Sat, este un adevărat coșmar pentru care plătim cu sănătatea noastră, a copiilor noștri și pentru care dorim în regim de urgență, o soluție concretă din partea autorităților locale și centrale.

Prin Legea nr. 230/2006 a serviciului de iluminat public Art. 32. –”Dreptul de acces la serviciul de iluminat public şi de a beneficia de acesta este garantat tuturor membrilor comunităţii locale, persoane fizice şi persoane juridice, în mod nediscriminatoriu”, ni se garantează un drept care în realitate nu există. Avem străzi iluminate doar de farurile de la mașină. Nu acceptăm scuza lipsei banilor pentru că Primăria Năvodari a alocat constant fonduri pentru modernizarea și mentenanța sistemului de iluminat public stradal. Dar nu și în zona noastră.

Mamaia Sat

O altă problema o reprezintă lipsa străzilor asfaltate. În sezonul cald inhalăm praf iar în sezonul rece, ploios, mergem prin noroaie. Pentru a putea ajunge la prima stație de autobuz, copiii noștri folosesc cizme de cauciuc. De multe ori nu ne putem scoate nici mașinile din garaj. Trăim ca în Evul Mediu.

Atașat regășiți și imagini din zona noastră. Ce nu reușim să evidențiem în imagini, este mirosul insuportabil care se datorează sistemului de canalizare. Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în aria de operare RAJA SA Constanța, care treoretic  are ca obiectiv îmbunătățirea infrastructurii de apă și canalizare, nu își produce efectul dorit. Ne confruntăm cu lipsa presiunii apei, de multe ori nici dus nu reușim să facem. Periodic se simte un miros greu de suportat datorită problemelor de canalizare ignorate de cei responsabili. Noi am adus la cunoștință toate aceste probleme autorităților locale dar fără succes.

Citește și: VIDEO Mamaia Sat, locul de la malul mării unde mirosul de fecale este acoperit de nepăsare

Suntem cetățeni responsabil, cu taxele și impozitele achitate la zi. Plătim pentru a trăi în condiții inumane pentru secolul nostru. Prin această petiție, sperăm în ajutorul autorităților competente care ar putea să facă demersuri concrete pentru urgentarea rezolvării problemelor noastre.”

Citește și: ISC: Primăria Năvodari a emis ilegal 51 de autorizații de construire pentru Mamaia Nord

Urmărește-ne pe:

15 COMENTARII

  1. In data de 19.06. 2024 am transmis pe e-mail catre Primăria Navodari o sesizare privind modul in care se îngrădesc terenurile pe strada M19, iesire spre strada M2, făcând inaccesibil drumul pentru mașinile de utilitate publică (gunoi, pompieri, ambulanța). In indolenta lor, nici pana astazi, 29.06.2024, nu mi-au transmis confirmarea primirii sesizarii și nr. de înregistrare alocat. Aștept cu mare interes trecerea celor 30 de zile in care trebuie sa transmita un raspuns.

    • La cât de indolenți sunt funcționarii din administrația publică, cu certitudine nu vor „răspunde” în 30 de zile! Și…ce puteți face? Nimic, deoarece așa sunt cetățenii urbei: tot pe aceiași îi votează!☝️

    • Nu o sa primiti raspuns. Mailul nu mai exista in inboxul lor. Si problema care nu se vede, nu exista, deci nu au ce sa rezolve. Stiu cum functioneaza sistemul lor mizerabil. O institutie coapta de impotenta si coruptie.

  2. Fiecare isi merita soarta! Cu cine ati votat? Iar daca primaria nu face nimic e greu sa aduceti piatra concasata sa va puneti singuri? V-ati invatat sa primiti si sa nu faceti nimic

  3. Uniti.va.Consultati un avocat si actionati primaria in judecata pentru neindeplinirea obligatiilor fata de cetateni,indiferent de culoarea politica.Cereti instantei sa oblige primaria sa rezolve problemele in timp util.

  4. Dl Cătălin cred ca nu știe ca dacă încerci sa îți asfaltezi strada vei fi amendat, deci cred ca e un idiot. Am fost la viceprimar în audienta „pentru ca primarul nu a avut timp de noi” și răspunsul dansului a fost”ce va plângeți? Nu ați văzut cu trăiesc oamenii aia în India și nu se mai plâng” și a doua ” nu v am pus noi sa va cumpărați acolo, nu va convine va mutați” asta este mentalitatea jegurilor din primăria Năvodari. Așteaptă sa construiască jmecherii „dezvoltatori” și după vor asfaltat poate își vând mai ușor bloacele acelea hidoase din carton.

  5. Pe unde mai pui ca cei din consiliul local Navodari au stabilit impozitul la locuinte marit cu un coeficient suplimentar de statiune turistica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Doneaza