Primării DobrogeneUPDATE Prima decize a primarului din Năvodari, după ce a fost reales:...

UPDATE Prima decize a primarului din Năvodari, după ce a fost reales: Creșterea taxelor și impozitelor cu 10,4%. Explicațiile oficiale

Florin Chelaru (PSD) a fost reales în funcția de primar al orașului Năvodari în data de 9 iunie 2024. La numai o săptămână după turul de scrutin, Chelaru a înregistrat proiectul de hotărâre privind majorarea taxelor și impozitelor locale, precum și a amenzilor, cu 10,4%. Decizia va trece prin votul Consiliului Local al orașului Năvodari.

UPDATE ora 19.20 Primăria orașului Năvodari a transmis un punct de vedere cu privire la articolul publicat de Dobrogea Live. Iată întregul comunicat:

„1. În cursul fiecărui an, potrivit Legii 227/2015, orice Consiliu Local aprobă taxele și impozitele locale pentru anul următor, nicidecum pentru anul în curs, acest lucru ar fi nelegal. Acest lucru se întâmplă inclusiv și la Năvodari de mai bine de 15 ani

2. Consiliul Local Năvodari este obligat să aprobe indexarea taxelor și impozitele locale pentru anul 2025 cu rata inflației. Dacă nu ar face acest lucru, taxele și impozitele locale s-ar indexa automat în 2025 cu “nivelurile maxime prevăzute de Codul Fiscal” (Legea 227/2015, art.491, alin.3).

3. Neaprobarea proiectului de hotărâre privind indexarea taxelor și impozitele locale cu rata inflației ar însemna, în realitate, o creștere excesivă a acestor taxe în 2025, la limitele maxime prevăzute de legislația fiscală, lucru pe care domnul consilier în cauză pare să și-l dorească dinadins.”

Citește și: Polițistul local pus să verifice rechinii imobiliari din Mamaia Nord a câștigat o sumă uriașă la pariuri sportive

Știrea inițială:

Mulți edili au supus consilierilor locali majorarea de taxe și impozite locale pentru anul 2025 încă din lunile aprilie și mai 2024. Primarul orașului Năvodari a ținut însă să se asigure că mai primește votul locuitorilor pentru un nou mandat, apoi, la 7 zile de la data scrutinului (pe 16 iunie), a înaintat proiectul privind majorarea cu 10,4% a taxelor și impozitelor locale.

Conform proiectului, Florin Chelaru propune indexarea cu rata inflației (10,4%) a impozitelor și taxelor locale, precum și a limitelor amenzilor care se fac venit la bugetul local. Trebuie menționat faptul că nicio administrație locală nu este obligată să majoreze taxele locale la nivelul indexării ratei inflației, acest lucru fiind opțiunea Consiliului Local.

Florin Chelaru susține că a propus acest lucru luând în calcul Planul Urbanistic General (PUG) al orașului Năvodari, un document vechi ce datează din 1994 și pe care administrația locală nu face mari eforturi să-l actualizeze. De asemenea, primarul arată că decizia sa este aprofundată și pe nomenclaturile stradale (fără a explica în ce sens), precum și pe necesitățile de creștere a veniturilor la bugetul local.

Citește și: Haosul construcțiilor din Mamaia Nord. Primăria Năvodari acuză ISC și Poliția de controale ilegale și abuzive

Urmărește-ne pe:

4 COMENTARII

  1. Domnul Primar să justifice de ce mărește taxele și impozitele așa de mari să terminat bugetul odată cu terminarea alegerilor nu mai dispune de fonduri trebuie adunate din nou că nu mai asfaltează nu mai repară nimic să liniștit nu mai mișcă nimic în oraș

  2. Daca mareste impozitele poate va continua macar proiectel incepute si promise adica :
    -Sa continue proiectul cu transportul local in interiorul orasului .Sa promis o licitatie pentru cele 4 trasee de autobuz locale.Trece vara si nici macar nu s-a organizat licitatia pentru atribuirea traseelor.Tare ma tem ca le vor da tot la cei de la Jta.
    -Poate vor mai aduce apa calda si incalzirea centralizata la Navodari la preturi normale,Navodarenii merita asta.Mi se pare anormal sa nu existe apa calda si incalzire in secolul 21 la preturi care sa si le permita orice locuitor al orasului.S-a asteptat finalizarea constructiei noii centrale de la Rompetrol dar degeaba.
    -Despre proiectul cu linia 23 intre Navodari si Constanta cu autobuze de la Stp Constanta nu se mai aude nik.
    Nasol ca s-a inceput noul mandat al dl primar Florin Chelaru cu mariri de impozite.Noi totusi mai speram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Doneaza