Marea NeagrăPolițistul local pus să verifice rechinii imobiliari din Mamaia Nord a câștigat...

Polițistul local pus să verifice rechinii imobiliari din Mamaia Nord a câștigat o sumă uriașă la pariuri sportive

Anul 2022 a fost unul deosebit de norocos pentru Ionuț Bălosu, polițist local al orașului Năvodari, responsabil cu disciplina în construcții în zona Mamaia Nord și Mamaia Sat. Tot anul 2022 a fost cel în care haosul și ilegalitatea multor construcții din aceste zone au intrat în atenția Inspectoratului de Stat în Construcții și a Corpului de Control al Premierului.

Ionuț Bălosu este polițist local în cadrul Primăriei orașului Năvodari de aproximativ șapte ani. De vreo trei ani se ocupă de disciplina în construcții, iar zona sa de competență este Mamaia Nord și Mamaia Sat, adică unele dintre cele mai râvnite zone din România de către rechinii imobiliari.

Citește și: Cum s-a transformat Mamaia Nord în 14 ani. Imagini din satelit 2006 vs. 2020

Treaba lui Ionuț Bălosu ar fi aceea de a se asigura că sutele de șantiere începute pe malul mării sau pe malul lacului Siutghiol respectă legea, sunt conforme cu autorizațiile de construire și dețin toate avizele și autorizațiile necesare. În plus, el este cel chemat să rezolve reclamațiile (nu puține) pe care locuitorii din aceste zone le transmit Primăriei Năvodari cu privire la construcții care nu respectă legea.

Pentru munca sa deosebit de importantă, Ionuț Bălosu primește un salariu de 4.500 de lei/lunar (54.000 de lei/an), conform declarației de avere pe care a depus-o în data de 15 iunie 2023.

Citește și: Fostul șef al Poliției Locale Eforie, condamnat penal, este un norocos. Ce avere a făcut din pariuri

Din aceeași declarație, observăm că polițistul local a fost lovit de un noroc extraordinar în anul 2022: a câștigat din „pariuri sportive” fix suma de 200.000 de lei, adică de aproape patru ori mai mult decât salariul său pe un an întreg. Toți banii au fost câștigați de la aceeași firmă de pariuri: „Gets bet SRL” (actualmente GTB LINE SOFTWARE SRL), o firmă cu activitate în București, care a avut în anul 2022 un profit de 173.000 de lei, așadar, mai mic decât câștigul polițistului local.

Trebuie menționat faptul că Ionuț Bălosu nu a notat în vreo altă declarație de avere depusă pe site-ul Agenției Naționale de Integritate în perioada 2016-2022 că ar mai fi câștigat vreun leu din pariuri sportive. A menționat doar că și-a construit o casă de 300 de mp în anul 2019, iar din 2022 este și proprietarul unui apartament de 26 de mp (la finalul articolului vezi declarația de avere integrală).

Citește și: Turist în Mamaia Nord: „Ciocane drujbe, betoniere, inclusiv muncitori care urinează direct de la etaj”

Dezastrul din Mamaia Nord și Mamaia Sat

În timp ce Ionuț Bălosu, polițistul local responsabil cu disciplina în construcții, juca la pariuri sportive și câștiga o sumă impresionantă, toată România vedea la televizor sau citea în presa scrisă despre dezastrul urbanistic din Mamaia Nord și Mamaia Sat. Mai mult, Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) demara un amplu control al sutelor de șantiere de la malul mării. Controlul ISC a fost secondat la începutul anului 2023 de o verificare a Corpului de Control al Premierului.

Conform informațiilor apărute în mass-media, ISC verificase până la începutul acestui an 194 de șantiere din zona Mamaia Nord (care aparține administrativ de orașul Năvodari). Inspectorii au aplicat 286 de sancțiuni în valoare de 1,83 milioane de lei, iar în cazul a 55 de șantiere ISC a dispus oprirea lucrărilor, pentru 43 a dispus expertizarea, iar în cazul a 80 de șantiere a solicitat un punct de vedere din partea proiectantului. În 12 cazuri, ISC a solicitat Prefectului Constanței să facă demersuri în instanță pentru anularea autorizațiilor de construire.

Principalele nereguli descoperite constau în efectuarea lucrărilor fără existența autorizației de construire sau cu încălcarea acesteia; nerespectarea proiectelor de execuție; neasigurarea nivelului de calitate; neasigurarea verificării execuției prin diriginți de șantier; executarea lucrărilor fără proiecte verificate de specialiști; recepționarea construcției cu încălcarea legii; executarea de lucrări în perioada estivală și altele.

Toate aceste sute de nereguli au trecut neobservate de Ionuț Bălosu, cel plătit de orașul Năvodari să verifice rechinii imobiliari care au turnat betoane pe fiecare metru pătrat de plajă sau pe fiecare metru pătrat din malul lacului Siutghiol. Spunem acest lucru deoarece Primăria Năvodari a susținut public că în anul 2022 Disciplina în Construcții din cadrul Poliției Locale a verificat în 2022 șantierele din Mamaia Nord și a aplicat 74 de amenzi (față de 286 date de ISC – cifre parțiale), conform ziarului Adevărul.

Citește și: Mamaia Nord, fără spații verzi. „Majoritatea PMP-PSD ia decizii care afectează sănătatea”

Soția polițistului, angajată la primărie, afaceri de succes

Conform acelorași declarații de avere depuse de Ionuț Bălosu, soția sa – Andreea Alexandra – este angajată a Primăriei Năvodari la departamentul monitorizare. Ea are un salariu de 2.916 lei/lunar (35.000 de lei/an).

În anul 2019, Andreea Alexandra înființează firma RESIDENTIAL BUILDING ADMINISTRATION SRL al cărei asociat unic și administrator este. Firma are ca domeniu de activitate administrarea imobilelor pe baza de comision sau contract.

Conform datelor existente pe site-ul ListaFirme, RESIDENTIAL BUILDING ADMINISTRATION SRL funcționează fără niciun angajat, în 2021 având un profit net de 141.000 de lei, iar în anul 2022 un profit net de 214.000 de lei. Cel mai probabil, Andreea Alexandra Bălosu muncește cu succes în afara celor opt ore de program de la Primăria Năvodari.

Din profitul net al firmei, soția polițistului local a încasat în 2021 și în 2022 câte 95.000 de lei sub formă de dividende.

Surse Dobrogea Live susțin că firma RESIDENTIAL BUILDING ADMINISTRATION SRL ar colabora cu firme care construiesc sau dețin imobile importante în zona Mamaia Nord sau Mamaia Sat.

Dobrogea Live a încercat să ia legătura cu Ionuț Bălosu și cu soția acestuia pentru a-și expune punctele de vedere. „Cine sunteți? Alo, nu vă mai aud, nu vă aud…”au fost singurele cuvinte transmise prin telefon de polițistul local, în timp ce soția sa ne-a blocat pe o rețea socială pe care i-am transmis mai multe întrebări.

Declarația de avere – sursa ANI:

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza