TurismPrimăria Năvodari, amendată pentru mirosul de „rahat” cu care a întâmpinat turiștii

Primăria Năvodari, amendată pentru mirosul de „rahat” cu care a întâmpinat turiștii

Comisariatului Județean Constanța al Gărzii Naționale de Mediu a primit mai multe sesizări cu privire la disconfortul olfactiv generat de refularea canalizării în zona Promenadă din Mamaia Nord – Năvodari.

Comisarii de mediu au efectuat verificări și au constatat că mirosul este cauzat de o avarie la stația de pompare, respectiv la rețeaua de canalizare privată din zonă, „iar apele uzate s-au scurs pe carosabil, producând disconfort olfactiv turiștilor din stațiune, cu posibil impact negativ asupra mediului și sănătății populației.”

UAT Năvodari a fost sancționată cu amendă în valoare de 60.000 lei pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2005 privind protecția mediului, în sensul că nu a inițiat proiecte de amenajare, de întreținere și dezvoltare a canalizării în zona respectivă.

„De asemenea, proprietarul rețelei private de canalizare a fost sancționat cu amendă în valoare de 15.000 lei pentru nerespectarea măsurilor stabilite anterior, cu privire la exploatarea rețelei de canalizare cu respectarea legislației privind protecția mediului”, transmite Garda de Mediu Constanța.

Pe lângă sancțiunile aplicate, comisarii Gărzii Naționale de Mediu anunță că au monitorizat permanent zona și s-au asigurat că UAT Năvodari, prin primar, ia toate măsurile ce se impun pentru prevenirea apariției unor situații similare.

Urmărește-ne pe:

3 COMENTARII

  1. Va invit sa treceti azi, maine, duminica. Sa vedeti ca e la fel. Aceeasi cauza, acelasi efect, acelasi d3zinteres.
    Nu exista „canalizare privata”. Exista smecheri care au legat canalizarea menajera la canalizarea pluviala. Si pe strada ies materii fecale si urina.

  2. Din pacate toti acolitii primarului cu blocuri nu sunt „stresati” de acesta la cate drepturi au dat. Un alt paradox este parcarea de la hotel Excelsior de pe Prelungirea D14 care in acte apartine domeniul public si legal neavand voie sa fie inchiriata, dar in teren aceasta are bariera si folosita exclusiv de respectivul hotel de ani de zile…nici aici nu se dau „atentii”, nu?
    Si mai vrem turism civilizat…rusine administratiei locale!

  3. Rușine și dezinteres Total! Poate o altă administrație, o alta gândire și un alt primar…
    Că asta trebuie mutat la Rahova, după atâtea mandate ! El crede ca e ales pe viață! Dar viața de primar sfârșește mereu la Rahova!

Comentariile sunt închise.

Doneaza