De doi ani, Poliția Medgidia tergiversează cazul vandalizării mașinii contracandidatului lui Vrabie

În dimineața zilei de 8 februarie 2020, mașina candidatului (de atunci) la funcția de primar al municipiului Medgidia, Bogdan Moșescu (USR), a fost vandalizată. Cu o seară înainte, acesta primise un mesaj de amenințare.

Deși au trecut doi ani și jumătate, dosarul de distrugere instrumentat de Poliția Medgidia tergiversează.

Conform unui răspuns primit de ziarul „Dobrogea Live”, Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia susține că „dosarul având ca obiect plângerea formulată de numitul Moșescu Bogdan Marian, în februarie 2020, pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere, vă facem cunoscut că acesta se află în curs de cercetări pe rolul organelor de poliție”.

Citește și: Primarul Medgidiei, condamnat la închisoare de judecătorul pe care l-a acuzat că nu e imparțial

„Dobrogea Live a solicitat explicații și de la IPJ Constanța cu privire la această situație. Poliția ne-a transmis că în luna februarie 2020 au fost înregistrate la nivelul Poliției Medgidia nouă dosare penale cu privire la săvârșirea infracțiunii de distrugere a unor autoturisme. IPJ Constanța ne mai spune că cercetările în aceste dosare se efectuează sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia.

În ceea ce privește cazul lui Moșescu, IPJ spune că „procedura urmăririi penale nu are caracter public”, așadar, nu pot fi date niciun fel de informații suplimentare.

Citește și: EXCLUSIV Cum a încercat să scape Valentin Vrabie, primarul Medgidiei, de acuzațiile de fals. Pe cine a dat vina

Cazul lui Moșescu, similar cu al președintelui Judecătoriei

Cazul vandalizării mașinii contracandidatului lui Valentin Vrabie a reapărut în atenția publică după ce mașina președintelui Judecătoriei Medgidia, Marius Croitoru, a fost vandalizată la numai câteva zile după ce l-a condamnat în prima instanță la un an și șapte luni pe primarul municipiului Medgidia.

Cauciucurile au fost înțepate foto: FB/Bogdan Moșescu

Citește și: Sentință definitivă: Bogdan Moșescu, fostul administrator public al Medgidiei, revocat abuziv de primarul Valentin Vrabie

În dimineața zilei de 8 februarie 2020, Moșescu și-a găsit mașina cu cauciucurile înțepate. Cu o seară înainte, primise un mesaj de amenințare de la un apropiat al primarului, susține acesta. „Era și o literă pe capotă scrijelită cu un cuțit. Un Z, X sau V. Nu mai țin minte exact, pentru că nu am dat atenție la momentul respectiv. M-am gândit la literă în momentul în care am văzut Z pe capota președintelui de instanță”, spune Moșescu.

Mesajul de amenințare primit de Bogdan Moșescu

Nu doar mașina personală i-a fost vandalizată, ci și geamurile sediului de campanie.

La finalul lunii iunie 2022, persoane neidentificate au scris cu vopsea pe maşina judecătorului Marius Croitoru litera „Z”, semnul folosit de soldaţii ruşi care au invadat Ucraina. De asemenea, pe maşină au fost scrise şi alte mesaje: „Ai grijă de tine” sau „Ştiu unde stai”. 

Mașina judecătorului Croitoru foto: Știripesurse

Urmărește-ne pe:

Doneaza