Sentință definitivă: Bogdan Moșescu, fostul administrator public al Medgidiei, revocat abuziv de primarul Valentin Vrabie

Curtea de Apel Constanța, Secția de contencios administrativ și fiscal, a admis acțiunea formulată de Bogdan Moșescu, fostul administrator public al Medgidiei, după ce acesta a fost revocat la finele anului 2019 din senin și fără vreun motiv justificat consemnat în dispoziția semnată de primarului Valentin Vrabie.

Citește și: USR: Dezastrul din serviciul de transport public Medgidia trebuie oprit

Bogdan Moșescu, în calitate de administrator public, coordona toate structurile Primăriei Medgidia implicate în atragerea/gestionarea de finanțări nerambursabile și reușise, alături de echipa sa, performanța de a atrage pentru Municipiul Medgidia proiecte de zeci de milioane de euro.

Activitatea sa a fost de nenumărate ori recunoscută la nivel național, fiind ales Vicepreședinte al Asociației Administratorilor Publici din România, dar și lăudată public chiar de Valentin Vrabie.

Este cel mai tânăr city manager din România. L-am implicat în cele mai grele lucruri. Vreau să vă spun că după un an și jumătate sunt mândru că am reușit să-l conving să vină și că a confirmat așteptările”, spunea primarul Vrabie despre Bogdan Moșescu în anul 2018.

Citește și: Curtea de Conturi a descoperit la Primăria Medgidia abateri financiare de peste 15 milioane de lei. Lista plăților nelegale

sentinta mosescu
Sentința definitivă dată de Curtea de Apel

Adevărata supărare a lui Vrabie

La finele anului 2019, Primăria Medgidia inițiase implementarea mai multor proiecte, iar Bogdan Moșescu demarase un amplu proces de control și verificare a calității acestor lucrări.

În data 20 septembrie 2019, administratorul public al orașului Medgidia a transmis un ultimatulm în scris unuia dintre contractorii primăriei pentru remedierea mai multor deficiențe, în caz contrar urma să se aplice penalizările contractuale.

Vineri, 22 septembrie, a transmis acest ultimatul firmei care implementa proiectul, iar luni dimineața Bogdan Moșescu a primit notificarea nr. 22988 prin care a fost revocat din funcție. Totul s-a întâmplat fără niciun fel de discuție, explicație ori semnal din partea edilului Medgidiei.

Acum, judecătorii au decis definitiv că revocarea din funcție lui Bogdan Moșescu a fot abuzivă.

Citește și: „Nenorociții” de la DNA l-au prins din nou pe comisarul Duțu de la Poliția Rutieră Medgidia

Urmărește-ne pe:

Doneaza